• Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut arme de la NATO, în cadrul unei sesiuni de discuții la Conferința de Securitate de la Munchen.
  • Sandu a spus că țara sa nu se poate apăra de Rusia fără acest ajutor din partea Alianței Atlanticului de Nord.
  • De asemenea, Maia Sandu vrea ajutor în combaterea propagandei ruse.

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, a cerut sisteme de apărare antiaeriană NATO în cadrul unei sesiuni de discuții la Conferința de Securitate de la Munchen.

„Este clar că neutralitatea nu ne poate apăra. Neutralitatea te poate apăra doar atunci când celelalte state o respectă. Cea mai mare problemă pe care o avem acum este necesitatea unui sistem de supraveghere și apărare antiaeriană. Acest lucru este necesar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga regiune.

Așadar, dorim ca partenerii noștri să ia în considerare acest tip de asistență de care avem nevoie urgent” , a declarat preşedinta Republicii Moldova.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

„Una dintre retoricele propagandei ruse este că neutralitatea înseamnă că țara nu trebui să-și întărească sectorul de apărare, ceea ce nu are niciun sens. Nu se pune problema schimbarea neutralității, dar, cu siguranță, Republica Moldova ar trebui ajutată să-și consolideze sectorul de apărare şi să fie parte din noua arhitectură europeană de securitate.”, a mai spus Maia Sandu.

„Este clar că neutralitatea nu ne poate apăra” , a spus Maia Sandu. Cum interpretăm aceste cuvinte îți spune Igor Munteanu, fostul ambasador al Republicii Moldova.

Sandu vrea ajutor în combaterea propagandei ruse

De asemenea, președinta Republicii Moldova a cerut ajutor în combaterea propagandei ruse. Maia Sandu a precizat că este extrem de dificil să abordeze această problemă fără ajutor.

„Cred că trebuie să avem abordări comune în combaterea dezinformării şi a propagandei pro-război. Trebuie să îi abordăm împreună în cazul acelor rețele sociale care nu răspund la cererea Republicii Moldova când vine vorba de propagandă și dezinformarea pro-război. Şi cred că ne pot lua în serios atunci când îi vom aborda împreună” , a spus Maia Sandu.