• Armenia a acuzat Azerbaijanul de bombardarea unei catedrale istorice din regiunea disputată Nagorno-Karabakh.
  • Imaginile arată deteriorarea interiorului și exteriorului Catedralei Holy Saviour din orașul Shusha.
  • Peste 300 oameni au murit și mii au fost strămutați în urma ultimei dispute de pe 27 septembrie.

Observatorii internaționali din Statele Unite, Rusia și Franța, au început demersurile pentru a pune capăt violenței. Se vor întâlni joi la Ministerul Azer de Externe din Geneva. Luni, Ministerul de Externe al Armeniei se va întâlni cu omologul rus în Moscova, relatează BBC.

Nagorno-Karabakh este oficial parte din Azerbaijan, însă condusă de etnici armeni. Conflictul actual este cel mai rău din ultimele decenii, și ambele părți se acuză reciproc de violență.

Înainte și după

Imaginile arată deteriorarea interiorului și exteriorului Catedralei Holy Saviour din orașul Shusha.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Catedrala, care este o locație reprezentativă pentru Biserica Apostolică Armenească, a suferit pagube grave, conform jurnaliștilor de la agenția AFP care au fost la fața locului.

Acoperișul s-a prăbușit, iar stranele au fost răsturnate

Conform jurnaliștilor, o parte din acoperiș s-a prăbușit, dărâmăturile au fost împrăștiate pe podea, stranele au fost răsturnate și interiorul a fost acoperit de praf.

Localnic: „Cum poți să ai drept țintă o catedrală? Dumnezeu va fi judecătorul”

Un localnic, Simeon, a declarat pentru AFP: ,,Nu e nimic militar aici, nimic strategic, cum poți să ai drept țintă o catedrală? E o catedrală foarte importantă pentru armeni. Dumnezeu va fi Judecătorul”.

Artsrun Hovhannisyan, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Armeniei, a acuzat „inamicul Azerbaidjan” de ,,vizarea” catedralei.

Tot joi, Armenia a anunțat că l-a demis pe șeful Serviciului său de Securitate Națională, dar nu a motivat această decizie.

Azerbaijan a declarat că al doilea cel mai mare oraș al ei, Ganja, și regiunea Goranboy, au fost bombardate de Forțele Armene, omorând cel puțin un civil.