• Arnold Schwarzenegger critică dur țările care nu renunță la petrolul rusesc.
  • Arnold, care militează de mult timp împotriva poluării mediului, spune că războiul din Ucraina este un motiv în plus pentru a înceta utilizarea combustibililor fosili.
  • Acesta a declarat că deși Rusia pierde foarte mult echipament militar, Putin recuperează acești bani de la statele europene.

Fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, a criticat marți națiunile europene pentru că nu au renunțat să cumpere petrol din Rusia și că în acest fel „finanțează războiul” din Ucraina. Arnold, care militează de mult timp împotriva poluării mediului, spune că războiul din Ucraina este un motiv în plus pentru a înceta utilizarea combustibililor fosili.

Fostul guvernator s-a adresat la o conferință privind clima, intitulată „Summitul mondial austriac” la Viena.

„Vreau să spun doar să ne uităm la tragedia din Ucraina. Suntem cu toții îngroziți de imaginile pe care le vedem la știri în fiecare seară. Dar să fim sinceri, să fim sinceri cu noi înșine aici. Cele 1.300 de rachete pe care Rusia le-a lansat în orașele ucrainene în timpul primelor două luni de război au costat 7,7 miliarde de euro. Acum, asta este mult. Dar în aceeași perioadă Europa a plătit Rusiei 44 de miliarde de euro pentru combustibil”, a spus Arnold Schwarzenegger.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Acesta susține că deși Rusia pierde foarte mult echipament militar, Putin recuperează acești bani de la statele europene.

„Desigur, rușii sunt supărați, că își pierd toți soldații și își pierd atât de multe echipamente și tancurile și avioanele și toate chestiile astea. Dar ei spun: Hei, cel puţin nu trebuie să plătim pentru acest război. Europenii ne trimit banii. Ei plătesc pentru război. Indiferent cum ai privi, avem sânge pe mâini, pentru că finanțăm războiul. Trebuie să încetăm să ne mai mințim pe noi înșine. În acest moment, avem toată tehnologia de care avem nevoie pentru a lăsa combustibilii fosili în trecut”, a adăugat Arnold Schwarzenegger.