• Peste 20 de artişti şi-au expus ieri picturile la galeria Rotenberg-Uzunov.
  • Picturile vor fi donate Institutului Clinic Fundeni.
  • Etajul 6 al spitalului unde sunt internaţi copii bolnavi de cancer va fi transformat în galerie de artă.

Arta salvează vieţi, arta dă speranţă, arta vindecă. Nicoleta Stoenescu spune cine a iniţiat acest proiect şi ce înseamnă mai exact.

Nicoleta Stoenescu, preşedintele Asociaţiei Aripi Spre Viaţă: „Acest proiect aparţine domnului Uzunov, împreună cu „Asociaţia Pentru Sprijinirea Artelor Frumoase”, şi asociaţia noastră, „Aripi Spre Viaţă”. Aceste tablouri ca acestea pe care le vedem aici vor deveni pentru ei un panaceu pentru că aşa cum ne-am gândit în cadrul acestui proiect, arta dă speranţă. Ne-am gândit că aceste tablouri vor fi parte din vindecarea copiilor.

Eduard Uzunov, co-proprietar la Galeria Rotenberg- Uzunov: „Minunata iubire pentru copii şi vreau să fac bine pentru că am ajuns la vârsta la care nu mai trebuie să iau, ci trebuie să dau.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Adina Renţea, director la Asociaţia Pentru Sprijinirea Artelor Frumoase: „Prin terapia prin artă, prin terapia prin culoare, aducem această rază de speranţă în sufletul copiilor. Am pornit de la ideea că arta oferă aripi, nu cârje.”

Carmen Marin, unul dintre artiştii care a donat un tablou pentru copiii bolnavi, spune ce a simţit când a ales să facă parte din acest proiect.

Carmen Marin, artist plastic: „Mă simt onorată. Consider că fiecare dintre noi, dintre artişti, ar trebui să facă asta şi acolo unde este suferinţă cred că arta ajută.”

Unul dintre vizitatorii galeriei a fost Principele Nicolae. Proaspăt tătic, el spune că cei mici cu siguanţă se vor bucura de lucrările frumoase şi viu- colorate.

Principele Nicolae: „Noi trăim într-o situaţie grea pentru toată lumea, indiferent de cine suntem, dar trebuie să avem speranţă, trebuie să avem grijă de noi, si trebuie să avem grijă de toţi cei din jurul nostru”