• Mii de asistente medicale din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord sunt în prima din cele două zile de grevă de o zi din cauza salariilor.
  • Personalul va asigura îngrijiri vitale și unele îngrijiri de urgență, dar serviciile de rutină vor fi probabil perturbate, în cadrul celui mai mare protest al asistentelor medicale din NHS.
  • Pat Cullen, șefa Colegiului Regal de Asistență Medicală, a numit-o o zi tragică pentru asistența medicală.

Ministrul Sănătății, Helen Whately, a vorbit mai devreme în cadrul emisiunii Woman’s Hour de la BBC Radio 4. Ea a fost provocată de gazda Emma Barnett să explice cum ani de guvernare conservatoare au dus la cea mai mare grevă din istoria NHS.

Whately a insistat asupra faptului că guvernul a investit continuu în NHS și că ușa secretarului pentru sănătate Steve Barclay a fost întotdeauna deschisă” pentru reprezentanții sindicali. Anterior, șefa Colegiului Regal al Asistenților Medicali, Pat Cullen, a descris această afirmație ca fiind nesinceră”, spunând că Barclay ar discuta doar probleme care nu țin de salarizare.

Whately s-a declarat, de asemenea, dezamăgită” de faptul că asistentele medicale au intrat în grevă.
Pichetul din fața Royal Victoria Infirmary din Newcastle a crescut de la o mână de oameni în zori la peste 100 de persoane în prezent.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mulți au spus că ar prefera să fie cu pacienții lor înăuntru, dar că au nevoie de o recunoaștere adecvată pentru munca lor. Erau epuizați din cauza pandemiei și a faptului că aveau mereu puțin personal, erau stresați, furioși și triști că s-a ajuns la asta. În ciuda faptului că mii de asistente medicale sunt în grevă astăzi, serviciul 111 funcționează normal, iar oamenii sunt încurajați să sune dacă au nevoie.

Săptămâna trecută au fost efectuate 700.000 de apeluri la NHS 111 – linia telefonică pentru oricine are probleme de sănătate care nu sunt de urgență – cu 60% mai multe decât în săptămâna precedentă.

Este cel mai mare număr de apeluri 111 înregistrat vreodată, cu excepția a două săptămâni chiar la începutul pandemiei de COVID, potrivit NHS England. Apelurile legate de infecția cu streptococul A au alimentat cea mai mare parte a acestei creșteri, părinții îngrijorați căutând sfaturi cu privire la simptomele copiilor lor.

Infecția bacteriană a dus la o creștere a numărului de cazuri de scarlatină și la o afecțiune foarte rară, dar severă, numită iGAS (streptococul invaziv de grup A) în Marea Britanie. Șefii NHS spun că această creștere a numărului de apeluri este de înțeles” și că este mai important ca oricând ca populația să folosească 111 online, acolo unde este posibil, pentru a obține informații esențiale despre unde să se adreseze pentru a primi cele mai bune îngrijiri posibile.

Kelly Hopkins este asistentă medicală de 25 de ani și a ieșit la pichetarea din Liverpool. Ea a spus că lipsa de personal este o problemă majoră și că se simte tristă” atunci când merge la serviciu, deoarece colegii ei au probleme.

Am legături cu banca de alimente și sunt din ce în ce mai multe asistente medicale care folosesc banca de alimente, ceea ce este inacceptabil. Vin la serviciu pentru a avea grijă de alți oameni și nimeni nu are grijă de ei. Sunt nevoite să apeleze la băncile de alimente, vin în frig, rămân fără mâncare pentru a-și hrăni copiii, este o nebunie.”

Adjunctul directorului de asistență medicală: Astăzi lucrez

Șefa adjunctă a personalului medical din Anglia, Charlotte McArdle, a declarat că toate părțile, inclusiv RCN, vor lucra cu atenție” astăzi pentru a fi foarte atente”, pentru a se asigura că asistența medicală este oferită în siguranță pe parcursul celor 12 ore de grevă”.

În calitate de responsabilă cu grevele pentru NHS England, McArdle a declarat că va supraveghea ceea ce se întâmplă la nivel național” și va avea o idee despre schimbările pe care trebuie să le facem înainte de marțea viitoare”, când este programată următoarea zi de greve.

Ea a spus: Asistentele medicale trebuie să se simtă apreciate și respectate și ar trebui să fie recompensate cu salarii și condiții bune în NHS”.

Întrebată dacă a simțit că asistentele în grevă dezamăgesc oamenii, McArdle a spus: Nu, nu, nu. Nimeni nu vrea să fie în grevă și acestea nu sunt decizii pe care asistentele individuale le-au luat cu ușurință. Sunt decizii foarte personale. Eu personal lucrez astăzi pentru că rolul meu nu face parte din grevă.”