Asistenții medicali din Marea Britanie vor primi un spor salarial de 1%. Angajații spitalelor iau în calcul varianta demisiei

  • Asistenții medicali britanici vor primi un spor de 1%
  • Premierul britanic spune că țara trece printr-o perioadă dificilă
  • Guvernul a fost criticat pentru propunerea de creștere salarială de 1%

Asistenții medicali britanici vor primi un spor salarial de 1% ca o recompensă pentru efortul depus în perioada pandemiei. Vestea a fost primită cu dezamăgire de angajații spitalelor care iau în calcul varianta demisiei după ce se va termina pandemia. Pentru ei sporul infim este o palmă din partea guvernului. Premierul britanic a încercat să le explice situația.

Boris Johnson, premier: „Am încercat să oferim Serviciului Național de Sănătate cât de mult putem. Și asta înseamnă că, în plus, față de cele 140 de miliarde de lire sterline, avem încă 62 de miliarde de lire sterline pe care le-am găsit pentru a sprijini acest sistem pe parcursul crizei.”

Boris Johnson înțelege supărarea asistenților. A urmărit efortul depus de ei încă de la începutul pandemiei.

Boris Johnson, premier: „Recunoștința mea este copleșitoare. Sunt atât de recunoscător, în special față de asistenții medicali. Și, din fericire, vedem acum mai tot mai mulți asistenți medical în sistemul nostru sanitar.”