• 9 septembrie 2001 este ziua în care 19 membri ai grupării teroriste al-Qaida au atacat SUA.
  • Actele teroriste au ucis 2.977 de oameni, folosind ca arme avioane deturnate.
  • Osama Bin-Laden, liderul al-Qaida, a fost ucis de americani în 2011.

Statele Unite nu uită atentatele de la 11 septembrie 2001. Joe Biden și soția sa, Jill, se vor deplasa astăzi la cele trei locații simbolice ale atacurilor, anume la New York, la sediul Pentagonului și în statul Pennsylvania.

Președintele SUA le-a adresat un apel la unitate americanilor, spunând că este „cea mai mare forță a noastră”, a afirmat el într-un mesaj video.

„Familiilor celor 2,977 de oameni, din mai mult de 90 de națiuni, uciși pe 11 septembrie 2001, în New York, Arlington, Virginia, și Shanksville, Pennsylvania și miilor care au fost răniți. America și lumea întreagă vă comemorează pe voi și pe cei dragi vouă”, menționează șeful de stat american.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a prezentat un omagiu pentru cei care și-au pierdut viețile în atentatele din SUA de acum 20 de ani. Mai ales că, 67 din cele 2.977 de victime au fost de origine britanică.

„Acum 20 de ani, 11 septembrie 2001, a devenit, parafrazându-l pe președintele Roosevelt după momentul Pearl Harbour, o zi infamă. Într-o dimineață clară ca un cristal, teroriștii au atacat SUA cu scopul de a omorî sau mutila cât de mulți oameni posibil”, transmite Boris Johnson.