• AstraZeneca testează un cocktail de anticorpi pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2
  • Anticorpii creați de AstraZeneca le sunt destinați celor care nu se pot vaccina
  • Anticorpii monoclonali produși de AstraZeneca sunt primii folosiți pentru prevenție

Niciunul dintre vaccinurile anti-COVID anunțate până acum nu provoacă reacții adverse grave. Dar sunt oameni care nu se pot vaccina din cauza imunității mult prea scăzute.

Pentru ei, compania AstraZeneca a creat o alternativă la vaccin, un cocktail cu anticorpi, care a început să fie testat în Marea Britanie.

Andy Ustianovski, cercetător AstraZeneca: „Sunt oameni pentru care vaccinul nu se potrivește, este contraindicat sau nu ar funcționa. Sunt oameni care au un sistem imunitar care funcționează prost sau cei care fac tratamente care afectează imunitatea, cum ar fi chimioterapia, cancerul”.

Recomandări

MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS
UCRAINA ÎNAINTEAZĂ
CUM NE PREGĂTIM DE MUNTE?
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
MAL E NOUĂ GRUPĂ SANGUINĂ

AstraZeneca speră ca anticorpii monoclonali pe care a început să îi testeze să fie eficienți cel puțin șase luni, cu un scenariu optimist de până la un an.

Acest tip de tratament este folosit deja în tratamenul Covid-19.

Diferența este că, acum, producătorii vor să îi folosească pentru a preveni boala.

Andy Ustianovski: „Sunt studii paralele, care ar putea da rezultate în primul trimestru al anului viitor, poate în ianuarie, februarie, dacă suntem norocoși. Acest studiu se va desfășura pe o perioadă de șase luni și vom vedea cât de bine funcționează, cât de sigur este și cât de mult durează”.