• Patru persoane, printre care și un star în devenire al fotbalului american, au fost ucise într-un schimb de focuri în Alabama.
  • Alte 28 de persoane sunt rănite, iar oficialii spun că unele dintre ele sunt în stare critică.
  • Un adolescent își sărbătorea ziua de naștere.

Incidentul a avut loc la petrecerea de 16 ani a unui adolescent, sâmbătă seara târziu, în orașul Dadeville, la aproximativ 100 km nord-est de Montgomery, capitala statului Alabama. Phil Dowdell sărbătorea petrecerea surorii sale, Alexis, înainte de a fi împușcat mortal, a declarat bunica sa pentru presa locală, scrie Sky News.

Nu s-a știut imediat dacă un suspect a fost reținut, dar oficialii au declarat că bărbatul înarmat nu mai reprezintă o amenințare pentru comunitate.

„Vom continua să lucrăm într-un mod foarte metodic pentru a examina această scenă, pentru a analiza faptele și pentru a ne asigura că se face dreptate pentru familii”, a declarat Jeremy Burkett, sergent în cadrul Agenției de aplicare a legii din Alabama.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Printre cei uciși se numără un jucător de fotbal care tocmai semnase un contract cu Jacksonville State University. „Era un copil foarte, foarte umil. Nu s-a pus niciodată cu nimeni. Întotdeauna avea un zâmbet pe față”, a declarat o femeie pentru ziar, numindu-l „un zâmbet de un milion de dolari”.

Împușcăturile au zguduit micul oraș, spune șeful Departamentului de Poliție din Dadeville, acolo unde infracțiunile grave sunt rare. Acesta a descris una dintre victime ca fiind un „tip grozav”. „Îi cunoșteam pe mulți dintre acești elevi”, a spus el. „Dadeville este un oraș mic și acest lucru îi va afecta pe toți cei din această zonă”.

Dadeville este un oraș mic, cu aproximativ 3.000 de locuitori.

Aceasta este cel puțin a doua oară în ultimii ani când mai multe persoane au fost împușcate în Dadeville. Cinci persoane au fost rănite în iulie 2016 în timpul unui schimb de focuri de armă la o sală a Legiunii Americane, iar un bărbat a fost ulterior acuzat de cinci tentative de omor, au relatat agențiile de presă.

Citește și