• În orașul canadian Quebec a avut loc un atac cu o armă cu lamă
  • Sunt cel puțin doi morţi şi cinci răniți, potrivit Radio Canada
  • Poliţia a arestat un suspect cu puţin timp înainte de ora locală 01.00
  • Incidentul a avut loc în apropierea Parlamentului regional

Update 11.10. Prima imagine cu suspectul

A apărut prima imagine cu suspectul în vârstă de 20 de ani.

Update 9.57. Bogdan Nicolae: Probabil că la individul respectiv exista un consum exagerat de substanțe

Poliția a fost sunată la 22.22 ora lor, adică la 6.22 ora noastră. Într-un video apărut în mediul online se vede cum Poliția arestează două persoane, una dintre ele părând a fi o femeie.

Bogdan Nicolae, analist geopolitică externă: „Incidentul a survenit pe fondul unei situații de excepție în Quebec, în timpul pandemiei, când se impune distanțarea socială, limitarea numărului de persoane care pot să participe la evenimente, dar și sărbătoarea locală de Halloween, când au fost condiții care au favorizat o formă de manifestare extremă a nemulțumirilor. Probabil că la individul respectiv există și o condiție psihologică, probabil și un consum exagerat de substanțe, fie psihotrope, fie alcool. De regulă, seara de Halloween este o seară inspirațională, dar în mod malefic pentru câțiva dintre oameni.“

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Poliția a informat că tânărul a fost găsit într-o stare de hipotermie, cu alte cuvinte, incapacitatea de a raționaliza corect, fiind puternic afectat.

Cel puțin două persoane și-au pierdut viața, iar alte cinci au fost grav rănite în urma unui atac cu o armă cu lamă în Quebec, în apropiere de Parlamentul Hill, în cartierul istoric Old Quebec, scrie BBC. Poliţia din oraşul canadian Quebec le-a cerut celor din zonă să rămână în case.

Sunt cel puţin două persoane decedate şi cinci rănite, a anunțat Radio Canada. Poliţia a confirmat că cinci persoane au fost transportate la un spital local, fără a oferi detalii despre starea lor.

Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost arestat cu puțin înainte de ora locală 01.00. Atacatorul era îmbrăcat în costum medieval de samurai şi avea asupra lui o armă cu lamă care a provocat „multiple victime“.

Etienne Doyon, purtătorul de cuvânt al poliţiei: „Circumstanţele rămân să fie stabilite, dar acestea a fost un atac grav”.