• Un preot ortodox a fost împușcat în Lyon
  • Atacatorul a fugit de la locul faptei și este căutat de poliție, inclusiv cu un elicopter care survolează zona
  • Preotul în vârstă de 52 de ani are 3 copii și s-ar afla în stare gravă, la spital

UPDATE 22.30 – A fost arestată o persoană „care corespunde semnalmentelor atacatorlui”, scrie Le Figaro. Martorii au descris un bărbat de 1,90 m, purtând o jachetă lungă de culoare închisă. Suspectul „nu purta o armă în momentul arestării sale”, au declarat atuoritățile.

UPDATE 20.50 – Parchetul din Lyon, care se ocupă de caz, a deschis o anchetă pentru „tentativă de crimă”. Investigațiile sunt efectuate de poliția judiciară din Lyon, conform Le Figaro.

Grégory Doucet, primarul din Lyon: „Nicio pistă nu este exclusă, nicio pistă nu este privilegiată.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

UPDATE 19.30 – Un elicopter survolează zona pentru a-l căuta pe agresor. Atacatorul ar fi fost îmbrăcat într-o haină de stofa neagră lungă cu bonetă neagră, au declarat polițiștii, potrivit franceinfo.

UPDATE 19.00 – Preotul ortodox rănit se numește Nicolas K. și are 52 de ani. El a fost împușcat în abdomen. Este tatăl a 3 copii, scrie Le Figaro.

Un preot ortodox a fost împușcat în Lyon, scrie BBC. Surse ale poliției au declarat reporterilor că suspectul a fugit de la fața locului. Ministerul de Interne al Franței a scris pe Twitter că se întâmplă un incident grav, dar nu a oferit detalii despre ceea ce se întâmplă. Acesta a spus că forțele de securitate se aflau la fața locului în districtul șapte din Lyon și a îndemnat oamenii să evite zona.

Preotul a fost împușcat de două ori în jurul orei locale 16:00 în timp ce închidea biserica. Polițiștii francezi au declanșat o adevărată vânătoare pentru a-l prinde pe atacatorul care a fugit de la fața locului. Nu este încă clar dacă acest atac este catalogat drept un act terorist. Primarul orașului Lyon le cere locuitorilor să evite zona unde a avut loc atacul.

Incidentul a avut loc la câteva zile după ce trei persoane au fost ucise într-un atac cu cuțitul la o biserică din orașul Nisa din sudul Franței. Președintele francez Emmanuel Macron a spus că este un „atac terorist islamist”.

Președintele Emmanuel Macron a postat pe Twitter un mesaj în limba arabă

„Contrar multor lucruri pe care le-am auzit și am văzut pe social media în ultimele zile, țara noastră nu are nicio problemă cu vreo religie. Toate aceste religii sunt practicate liber pe pământul său. Nu există stigmatizare: Franța este angajată în pace și să trăiască împreună.”

Premierul Franței: Determinarea noastră nu va fi clintită

Jean Castex, premierul Franței: „Evenimente grave tocmai au avut loc la Lyon. Nu am încă detalii precise despre circumstanțele evenimentului. Ministrul de Interne va activa celula de criză. Și voi merge imediat la Paris pentru a afla mai multe despre situație.”

Jean Castex, premierul Franței: „Puteți conta pe determinarea Guvernului și a Republicii de a permite fiecărei persoane să își practice religia în siguranță și libertate.”