• Germania şi Danemarca au dejucat un complot terorist
  • Autoritățile au arestat trei islamişti sirieni
  • Anchetatorii suspectează pregăteau comiterea unui atac terorist în Germania, Danemarca ori în alt stat european

Autorităţile din Germania şi Danemarca au dejucat planul comiterii unui atac terorist în Europa, arestând trei islamişti de origine siriană suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de publicaţia Der Spiegel.

Trei fraţi sirieni au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni antiteroriste a autorităţilor din Germania şi Danemarca. Indivizii sunt acuzaţi de complot în vederea comiterii unui atac terorist.

Operaţiunea a fost declanşată după ce autorităţile germane au depistat că unul dintre sirieni, un individ în vârstă de 33 de ani aflat în Danemarca, a comandat cinci kilograme de sulf şi cinci kilograme de pulbere de aluminiu, cerând expedierea materialelor la adresa fratelui său, în orăşelul german Dessau. Autorităţile germane cred că materialele pot fi utilizate pentru fabricarea unui dispozitiv exploziv.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Poliţia germană a descins în locuinţa suspectă din Dessau, dar nu a găsit încă materialele comandate. În schimb, au fost găsite materiale pirotehnice şi un drapel al reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

În cadrul anchetei au fost arestaţi preventiv trei fraţi sirieni în vârstă de 33, 36 şi 40 de ani.

Anchetatorii suspectează că aceştia pregăteau comiterea unui atac terorist în Germania, Danemarca ori în alt stat european.