Atac terorist în Auckland. Un islamist inspirat de ISIS a atacat cu cuțitul oamenii dintr-un supermarket. VIDEO

Atac terorist în Auckland. Un islamist inspirat de ISIS a atacat cu cuțitul oamenii dintr-un supermarket. VIDEO Sursă foto: Daily Mail/Alex Burton
  • Un islamist inspirat de ISIS a atacat cu cuțitul oamenii dintr-un supermarket din Auckland.
  • Acesta a fost împușcat mortal de poliție.
  • Șase persoane sunt rănite, iar alte trei sunt în stare gravă.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Un islamist inspirat de ISIS a atacat cu cuțitul oamenii dintr-un supermarket din Auckland.

Șase persoane sunt rănite, iar alte trei sunt în stare gravă, având plăgi la gât și piept. Individul a fost împușcat mortal după 60 de secunde de la debutul atacului.

Se pare că bărbatul a luat cuțitul din interiorul magazinului, scrie Daily Mail.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a dezvăluit vineri că este vorba despre un cetățean din Sri Lanka, care era considerat unul dintre cei mai periculoși extremiști ai națiunii și era urmărit 24/7 din 2016. Ea a mai spus că teroristul a fost radicalizat de ideologia ISIS, dar „ar fi greșit să direcționăm orice frustrare către altcineva în afară de acest individ“. 

Ardern a mai spus că a fost un atac fără sens, că știa despre monitorizarea acestuia și că regretă că poliția nu a putut face mai mult, deși „a fost împușcat și ucis în 60 de secunde de la începerea atacului“, fiind ucis chiar de echipa care îl monitoriza.