• Explozia a avut loc în apropierea Catedralei din Liverpool, care găzduia una dintre cele mai mari slujbe de duminică a comemorării din țară, cu peste 2.000 de persoane. Aceasta se află la mai puțin de 1,5 km de spital.
  • O sursă a declarat că domnul Perry a devenit suspicios după ce pasagerul i-a cerut să conducă până la catedrală, dar apoi s-a răzgândit.
  • Sursa a declarat pentru Daily Mail că drumurile care duc la catedrală erau blocate, iar bărbatul i-a cerut domnului Perry să oprească în schimb la Spitalul de Femei din Liverpool.

Curajosul taximetrist Dave Perry a sărit din mașină și a blocat ușile în momentul în care dispozitivul a explodat ieri la Spitalul de Femei din Liverpool – ucigându-l doar pe pasagerul de sex masculin care purta bomba, informează The Sun.

Aseară, David era stabil în spital, cu arsuri și răni provocate de șrapnel, inclusiv leziuni la ureche.

Billy Darwin s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu aseară, postând online: „DAVID PERRY EROUL din Liverpool!!!!”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El a adăugat: „David aproape că a plătit prețul suprem pentru a-i salva pe alții, aparent fără să se gândească la nimic în afară de a se asigura că a făcut tot posibilul pentru a-i ține pe oamenii din orașul nostru în siguranță!”

Stephen Thomas a adăugat: „Șoferul este prietenul meu și a observat că pasagerul se comporta suspect, așa că a sărit din mașină”. El a continuat: „Tipul ăsta s-a aruncat în aer, dar prietenul meu este bine. A suferit câteva răni, arsuri, timpane sparte și câteva schije, dar este bine.”
Prietenii șoferului de taxi rănit, care se afla în stare stabilă aseară, au declarat că acesta a acționat cu curaj pentru a zădărnici un atentat cu bombă asupra spitalului, unde se nasc 30 de copii în fiecare zi.

Alți trei suspecți au fost arestați

Trei bărbați cu vârste de 21, 26 și 29 de ani au fost arestați ulterior în altă parte a orașului, în temeiul Legii privind terorismul.

Explozia a avut loc în apropierea Catedralei din Liverpool, care găzduia una dintre cele mai mari slujbe de duminică a comemorării din țară, cu peste 2.000 de persoane. Aceasta se află la mai puțin de 1,5 km de spital.

O sursă a declarat că domnul Perry a devenit suspicios după ce pasagerul i-a cerut să conducă până la catedrală, dar apoi s-a răzgândit.

Sursa a declarat pentru Daily Mail că drumurile care duc la catedrală erau blocate, iar bărbatul i-a cerut domnului Perry să oprească în schimb la Spitalul de Femei din Liverpool.

„Era puțin înainte de ora 11 dimineața. David a observat că bărbatul avea un fel de lumină atașată la haine și se juca cu ea, nu părea deloc în regulă,” a declarat sursa.

Polițiștii explorează o teorie conform căreia detonatorul unui dispozitiv a explodat, în timp ce încărcătura principală nu a făcut-o. Aseară, expertul în securitate Will Geddes, de la International Corporate Protection, a sugerat că gruparea IS ar putea fi în spatele exploziei din următoarele motive:

ȚINTĂ – IS a vizat recent mai multe spitale și unități medicale din Afganistan.
TIMPUL – în jurul orei 11:00, în Duminica comemorării, când națiunea și-a onorat morții în război.
CAUZĂ – dl Geddes suspectează că a fost un VBIED (dispozitiv exploziv improvizat transportat de vehicule), asociat, de asemenea, cu fanaticii.