Atacul asupra lui Trump îl poate propulsa în sondaje. Sergiu Mișcoiu: „Este posibil ca Trump să beneficieze de acest eveniment”

Trump nu a părăsit scena atacului care l-a rănit fără să le semnaleze fanilor săi că se simte bine – chiar dacă unii încă erau înfricoșați. A făcut-o ridicând pumnul, în semn de sfidare – creând o imagine pe care istoria nu o va uita, scrie New York Times. La câteva secunde după ce zgomotul împușcăturilor de la mitingul de sâmbătă s-a făcut auzit, Donald Trump era din nou în picioare.

Mulțimea a început să scandeze – „U-S-A! U-S-A!” – în timp ce agenții au început în cele din urmă să îl ducă pe Trump spre scări. Când au ajuns la ultima treaptă, s-au oprit încă o dată, pentru ca Trump să ridice brațul puțin mai sus și să bată cu pumnul puțin mai repede. Un spectator de la evenimentul electoral a murit, alți doi au fost răniți, iar atacatorul a fost ucis de  o echipă de contra-lunetiști a Secret Service.

„Tentativele de asasinare sau trecerea la acțiune nu sunt necunoscute în politica americană. S-a întâmplat de mai multe ori. Au existat și alte amenințări și evenimente ceva mai puțin importante, de exemplu, pregătirea cu arme albe de a ataca politicieni de vârf din SUA. Este o țară în care circulă armele de foc libere. Trump va fi propulsat în sondaje. Avem precedentul Kennedy, avem și Ronald Reagan, o tentativă de asasinat care nu a fost dejucată până la capăt și care ar fi putut duce la decesul său și l-a propulsat în sondaje cu peste 20 de puncte. Este posibil să se întâmple la fel și aici, ca Trump să beneficieze de acest eveniment”, a explicat Sergiu Mișcoiu, analist de politică externă, la Aleph News.

Exit mobile version