• Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a fost ucis într-un atac cu dronă al CIA în Afganistan, a declarat președintele Statelor Unite, Joe Biden.
  • Al-Zawahiri a fost ucis duminică, în cea mai mare lovitură dată grupării de la uciderea fondatorului său, Osama bin Laden, în 2011.
  • Blinken a declarat că, permițând Al Qaeda să se adăpostească în Afganistan, talibanii au trădat și poporul afgan.

Atacul unei drone americane în Kabul, Afganistan, l-a ucis pe liderul Al Qaeda și succesorul lui Bin Laden, Ayman Al-Zawahiri. Justiția a fost făcută și acest lider terorist nu mai există, a declarat Biden într-un discurs televizat special din fața Casei Albe.

Serviciile de informații au localizat familia lui al-Zawahiri în Kabul la începutul acestui an, a declarat Biden, adăugând că niciun membru al familiei sau civil nu a fost ucis în atac. Chirurg egiptean cu o recompensă de 25 de milioane de dolari pe capul său, al-Zawahiri a ajutat la coordonarea atacurilor din 11 septembrie 2001 asupra SUA, care au ucis aproape 3.000 de persoane.

Anterior, oficiali americani care au vorbit sub protecția anonimatului au declarat anterior reporterilor că CIA a efectuat un atac cu dronă în capitala afgană Kabul folosind două rachete. Al-Zawahiri se afla la balconul său în acel moment, au declarat aceștia.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Este o lovitură semnificativă, a declarat Colin Clarke, director de cercetare la Soufan Group, o firmă de securitate globală, pentru Al Jazeera, adăugând că prezența sa în Kabul este interesantă și prin ceea ce sugerează despre relația sa cu talibanii.

Ne spune că a devenit mult mai confortabil în ultimii ani, de când talibanii au preluat controlul”, a spus Clarke. Talibanii au confirmat atacul de la Kabul și l-au condamnat ca fiind o încălcare a principiilor internaționale.