• Nouă oameni au murit şi alţi șase au fost răniţi în urma atacurilor, care au avut loc în două baruri cu specific oriental în Hanau
  • Atacatorul, Tobias R., este un bărbat de 43 de ani, găsit mort în locuinţa proprie, alături de cadavrul mamei lui
  • Polițiștii au descoperit în casa atacatorului o scrisoare șîn care susține că ”străinii trebuie exterminați”
  • Poliția le tratează ca pe atacuri teroriste, cu o motivație xenofobă

Atacurile din oraşul german Hanau, soldate cu moartea a 9 oameni, au fost provocate de ura împotriva imigranţilor. Presa locală scrie că o scrisoare cu motivaţii extremiste şi un videoclip au fost găsite în locuinţa suspectului principal, un neamţ în vârstă de 43 de ani.

Bărbatul a fost găsit mort de poliţie la 7 ore după atacuri, în locuință alături de cadavrul mamei sale pe care tot el ar fi ucis-o.

Un clip filmat de un martor surprinde scenele derulate după unul dintre atacuri și intervenția poliției

Atacurile armate au avut loc în două baruri cu specific oriental din Hanau, la ora locală 22.00. Nouă oameni au fost ucişi alţi șase au fost răniţi. Printre victime se află turci și kurzi.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Bild scrie că numele atacatorului este Tobias Rathjen și că în locuința acestuia au fost descoperite o scrisoare și o înregistrare în care își exprimă convingerile de extremă dreapta. Presa germană a publicat și primele imagini cu autorul atacurilor.

”Unii oameni care trăiesc în Germania trebuie exterminați, expulzarea lor nu se mai poate face”, susține atacatorul în înregistrare.

Într-un alt video publicat online în urmă cu câteva zile, ucigașul a lansat un mesaj în limba engleză către poporul american în care susținea că SUA este condusă de societăți secrete și încuraja luarea cu asalt a unor baze militare.

Într-un alt video publicat online în urmă cu câteva zile, ucigașul a lansat un mesaj în limba engleză către poporul american în care susținea că SUA este condusă de societăți secrete și lansa un apel către luarea cu asalt a unor baze militare.

Ministrul de Exerne, Bogdan Aurescu, a transmis pe Twitter condoleanţe. “Sunt foarte întristat de atacurile armate şocante din hanau, Germania. Condamn cu fermitate aceste acte violente. Sincere condoleanţe familiilor victimelor şi gândurile noastre sincere pentru toţi cei răniţi.

Sursă foto: Profimedia

Militarii americani din Germania, vizaţi de un complot terorist islamist

Militarii americani staţionaţi în baze din Germania ar putea fi vizaţi de un atac terorist islamist, arată un raport al serviciilor secrete citat de presa americană şi germană.

Read more