Atacurile israeliene au provocat moartea a 492 de persoane, cel mai mare bilanț zilnic în Liban de la războiul civil din 1975-1990

Cel puțin 492 de persoane au fost ucise și 1.645 au fost rănite, a anunțat Ministerul Sănătății din Liban, după un val de lovituri aeriene israeliene asupra unor presupuse ținte ale Hezbollah, care a lăsat țara cu cel mai mare număr de morți zilnic de la sfârșitul războiului civil din 1975-1990, scrie The Guardian.

Zeci de mii de oameni au fugit din orașele și satele din sudul Libanului de-a lungul drumului principal spre capitala Beirut, în timpul celui mai intens baraj israelian în aproape un an de confruntări transfrontaliere, în timp ce sirenele au fost auzite și în orașul Haifa din nordul Israelului. Ministerul libanez al Sănătății a declarat că 35 de copii și 58 de femei se numără printre cei uciși.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian, a declarat că armata schimbă „echilibrul de securitate” de-a lungul frontierei sale de nord. „Am promis că vom schimba echilibrul de securitate, echilibrul de putere în nord – și este exact ceea ce facem”, a declarat luni premierul israelian la o reuniune de securitate.

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare ale Israelului, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat că armata israeliană se pregătește pentru „fazele următoare” în Liban, precizând că va da detalii mai târziu. „În esență, țintim infrastructura de luptă pe care Hezbollah a construit-o în ultimii 20 de ani. Acest lucru este foarte semnificativ”, a spus el.

Exit mobile version