Atacurile rusești lasă 40% din locuitorii Kievului fără apă

  • Loviturile aeriene rusești asupra Kievului au lăsat marți capitala Ucrainei fără apă pentru aproximativ 40% dintre locuitori.
  • Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat luni că 270.000 de locuințe au rămas fără electricitate în urma atacurilor de la Moscova, alături de pierderea apei potabile.
  • Pierderea apei și a electricității a fost parte a unui atac rusesc care a inclus 55 de rachete de croazieră și zeci de alte arme care s-au concentrat asupra unor ținte civile.

Loviturile aeriene rusești asupra Kievului au lăsat marți capitala Ucrainei fără apă pentru aproximativ 40% dintre locuitori, în timp ce Moscova continuă să lovească în infrastructura țării. Distrugerea infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a energiei electrice și a apei, face parte de câteva săptămâni din noul plan militar al Kremlinului, în contextul apropierii sezonului de iarnă aspru tipic ucrainean.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat luni că 270.000 de locuințe au rămas fără electricitate în urma atacurilor de la Moscova, alături de pierderea apei potabile.

Pierderea apei și a electricității a fost parte a unui atac rusesc care a inclus 55 de rachete de croazieră și zeci de alte arme care s-au concentrat asupra unor ținte civile. Comandantul șef al armatei ucrainene, Valeriy Zaluzhnyi, a declarat că atacurile au avut loc după ce Rusia a acuzat Ucraina pentru atacurile cu drone asupra flotei sale din Marea Neagră.

Oleksiy Arestovich, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a numit atacurile unul dintre cele mai masive bombardamente ale armatei Federației Ruse asupra teritoriului nostru”.

Marți, guvernatorul din Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că o persoană a fost ucisă la Bakhmut în timpul unui atac al Moscovei care a rănit alte două persoane. Bakhmut a fost râvnit de ruși pentru locația sa strategică în Donbas, inima industrială a Ucrainei, a declarat Kyrylenko.

Forțele rusești au adăugat două lovituri cu rachete asupra orașului Kramatorsk și un total de 14 care au vizat zona industrială a acestuia. Liniile electrice rezidențiale au fost avariate în timpul bombardamentelor de la periferia satelor din Ocheretyn, în timp ce raidurile de la periferia satelor din Kurakhovo au distrus o casă privată.

Atacuri au fost raportate și în Kurdyumiyka, Nelipiyka, Torskyi și Zarichnyi din comunitatea Lymansk. Ca o notă îmbucurătoare, navele ucrainene încărcate cu cereale au continuat să părăsească țara în această săptămână, în ciuda faptului că Rusia a declarat că a renunțat la un acord negociat de Turcia pentru a acorda acestor nave un port sigur.