• Un bărbat înarmat cu o macetă a încercat să intre în Muzeul Luvru, din Paris
  • Bărbatul a fost arestat de un soldat francez
  • Martorii spun că bărbatul a strigat „Dumnezeu e mare” în limba arabă

Un nou atentat era pe cale să se întâmple în Franța. Un bărbat arab a intrat în Muzeul Luvru, din Paris, cu o macetă și a fost imediat arestat de un soldat francez.

Sorina Matei, corespondent și jurnalist Aleph News, a explicat situația și a spus că există o legătură între conflictul lui Macron cu țările arabe și acest incident, dar și cu atentatul din Viena.

Sorina Matei, corespondent Aleph News: „Suspectul din Paris a fost deja arestat de autoritățile franceze. Bineînțeles că există această legătură între conflictul lui Macron cu țările arabe și acest incident, precum și cu cel din Viena.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vedem astăzi, prin comportamentul președintelui francez, care se duce și semnează în cartea de condoleanțe pentru Austria.

Avem un alt semnal din partea liderului suprem al Iranului, practic cea mai autoritară și respectată voce din lumea arabă.

Acesta a scris pe contul său de Twitter, în engleză, astfel încât să citească efectiv toată planeta.

Nu numai că nu condamnă ceea ce s-a întâmplat în noaptea trecută în Viena, dar chiar justifică ceea ce se întâmplă de câteva zile în mai multe zone din Franța, dar și Viena, spunând că în urma insultelor aduse profetului, națiunea islamică, deci el vorbește în numele națiunii islamice, este plină de furie și de obiecție”.

Sorina Matei: „Păcatul originar a fost săvârșit de Charlie Hebdo, care a luat în derâdere lumea islamică a profetului Mohammed”

Sorina Matei, corespondent și jurnalist Aleph News, a mai spus că atât Macron, cât și liderul Iranului consideră că păcatul originar l-a săvârșit Charlie Hebdo, atunci când a luat în derâdere lumea islamică a lui Mohammed.

Mai mult, Sorina Matei spune că după atacul din 2015, autoritățile franceze și belgiene au fost monitorizate în ultimii 5 ani.

Sorina Matei: „De la Est la Vest, mulți oficiali musulmani au apărat identitatea islamică și personajul nobil al profetului nostru Mohammed, ceea ce arată vitalitatea comunității musulmane.

Bineînțeles, este o părere a lumii arabe foarte grea, în antiteză cu toate reacțiile internaționale care curg de aseară, vorbim de toți oficialii europeni, președintele Statelor Unite, Joe Biden, orice lider al lumii democratice care au condamnat vehement atacurile.

Atât Macron cât și liderul Iranului sunt de părere că „păcatul originar” l-a săvârșit Charlie Hebdo, care a publicat și a luat în derâdere tot ceea ce înseamnă pentru lumea islamică profetul Mohammed.

Atunci au început atacurile. Ceea ce s-a întâmplat atunci în 2015, atacatorul a fugit, autoritățile franceze și belgiene au fost sub monitorizare în ultimii 5 ani.

Sorina Matei: „Structurile de law enforcement diferă de la stat la stat și nu reușesc să coopereze”

Sorina Matei: „Ce observăm de atunci, și în ultimele zile când se întăresc aceste atacuri în mai multe state europene, că structurile de „law enforcement”, care diferă foarte mult de la stat la stat, nu reușesc nici să coopereze, nici să țină sub supraveghere asemenea indivizi, cu potențial.

Așa cum am văzut și la Charlie Hebdo, și în cazul profesorului francez, și acum la Viena, oamenii au fost sub monitorizarea poliției, au stat un timp arestați, și totuși s-au întâmplat aceste incidente, și au fugit, iar acum îi căutăm prin toată Europa e același model”.