• Cel puțin 32 de morți în urma unor explozii produse la o moschee din Kandahar, Afganistan
  • Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, bilanţul preliminar al atacului este de 32 de morţi şi 53 de răniţi.
  • La locul atentatului au fost trimise 15 ambulanţe şi numeroase echipaje de poliţie.
  • Atacul nu a fost revendicat, dar intervine la exact o săptămână după atentatul care a vizat o moschee şiită din Kunduz, în nord-estul Afganistanului, revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic.

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise, iar alte câteva zeci au fost rănite în urma unor explozii produse vineri la o moschee şiită din oraşul Kandahar, situat în sudul Afganistanului, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Atacul a vizat Moscheea şiită Fatemieh din oraşul Kandahar, în timpul rugăciunilor publice de vineri. „Suntem întristaţi să aflăm că a avut o explozie într-o moschee a fraţilor noştri şiiţi din oraşul Kandahar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kabul, Qari Sayed Khosti. Conform martorilor, cel puţin trei explozii au avut loc în moschee.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate, bilanţul preliminar al atacului este de 32 de morţi şi 53 de răniţi. La locul atentatului au fost trimise 15 ambulanţe şi numeroase echipaje de poliţie.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Atacul nu a fost revendicat, dar intervine la exact o săptămână după atentatul care a vizat o moschee şiită din Kunduz, în nord-estul Afganistanului, revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic.

Situaţia de securitate s-a deteriorat în ultimele luni în Afganistan, iar talibanii au preluat cu forţa puterea în august, în contextul retragerii trupelor occidentale. Pe fondul presiunilor internaţionale, regimul taliban de la Kabul susţine că depune eforturi pentru contracararea reţelelor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.