Atentat terorist în Afganistan, soldat cu 43 de răniți și 21 de morți. Care este motivul

  • Mai multe explozii, urmate de confruntări armate au avut loc la o închisoare din oraşul afgan Jalalabad.
  • Atacul s-a soldat cu 43 de răniți și 21 de morți.
  • Un oficial al forțelor speciale afgane ar fi fost ucis în apropierea penitenciarului.

UPDATE: 21 de morți și 43 de răniți în atacul islamic

Atacul a continuat și în cursul zilei de luni, ajungându-se la un total de aproximativ 21 de morți și 43 de răniți, relatează Associated Press.

Atacul a avut loc după numai o zi de la declarația agenției de informații care susținea că un înalt comandant al grupului islamic ar fi fost ucis de forțele speciale afgane, în apropierea Penitenciarului din Jalalabad.

Explozii la Penitenciarul din Jalalabad

Cel puţin o persoană a murit, iar alte câteva zeci au fost rănite în urma unui atac terorist comis duminică după-amiază asupra unei închisori din estul Afganistanului.

Trei explozii au avut loc la intrarea în Penitenciarul din Jalalabad, într-o zonă situată la circa 140 de kilometri est de Kabul, afirmă surse citate de agenţia de presă Reuters.

În prezent au loc confruntări armate între agenţi ai serviciilor de securitate afgane şi militanţi islamişti.

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 18 au fost rănite în atac, a anunţat Attaullah Khogyani, guvernatorul provinciei Nangarhar. Potrivit unor martori, două persoane au murit în confruntări, relatează site-ul TOLOnews.com.

Atacul terorist intervine în contextul impasului din negocierile între Mişcarea talibanilor afgani şi Administraţia de la Kabul.

Atentatul nu a fost revendicat, dar ar putea fi opera insurgenţilor talibani, a reţelei Al-Qaida ori a filialei afgane a organizaţiei teroriste Stat Islamic.