• Unul dintre atacatori a fost împușcat de forțele de ordine și este mort
  • Presa locală spune că ar fi trei teroriști care acum se ascund
  • Ministrul de Interne vorbește despre încă un fugar

Unul dintre atacatori e mort. A fost împușcat de forțele de ordine. Cel mai probabil, atacatorul anihilat este cel filmat de mai mulți vienezi. Îmbrăcat complet în alb, cu o armă de vânătoare la el. A fost auzit strigând de mai multe ori Allahu Ak-baru. Atacatorul purta o centură explozivă și era un simpatizant al Statului Islamic, a spus Ministrul de Interne într-o conferință, conform BBC.

Ministrul de Interne vorbește despre încă un fugar. Presa locală spune că ar fi trei teroriști care acum se ascund, iar cancelarul austriac susține că atacatorii au pregătire profesionistă. Nu există informații despre numărul celor care au participat sau au pregătit atacurile din centrul Vienei. Nici care a fost scopul lor, ținta finală, creierul operațiunii, nici motivația. Nici dacă s-au oprit sau mai pregătesc alte acte violente.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Centrul orașului era plin la ora atacului. Cei care mâncau în restaurantele din zonă sau ieșiseră cu prietenii în baruri nu au fost lăsați să plece. Au fost păziți de polițiști până situația s-a mai calmat. Hotelurile din zonă le-au oferit cazare celor care nu mai au cum să părăsească în siguranță centrul orașului. O tânără de 22 de ani, Lea R, le-a scris un scurt mesaj celor de la The Guardian.

„Situația e chiar de speriat. Telefonul îmi sună încontinuu pentru că toată lumea e îngrijorată. Ți se rupe sufletul să vezi orașul așa. O prietenă a rămas să doarmă la birou, de frică. Se aud permanent elicopterele care survolează.”