• Sindicaliștii din transportul aerian italian protestează marți.
  • Angajații aeroporturilor vor să atragă atenția asupra problemelor pe care le-au avut din cauza pandemiei.
  • Compania Alitalia este cea mai afectată de grevă.

Dacă pleci în vacanță în Italia, e bine să știi că marți are loc greva sindicatelor din transportul aerian italian. Asta la doar câteva zile după ce colegii lor francezi au făcut același lucru.

De la sosirea pandemiei anul trecut, transportul aerian a fost unul dintre cele mai afectate sectoare, având în vedere restricțiile de călătorie impuse de diferite guverne, iar acest lucru a afectat semnificativ cifra de afaceri a companiilor, rezultând grave repercusiuni asupra lucrătorilor. Angajații aeroporturilor vor să atragă atenția asupra problemelor pe care le-au avut după ce virusul SARS-CoV-2 a dat toată piața aviatică peste cap. Mai mult de atât, aceștia protestează în solidaritate pentru angajații afectați de COVID-19.

Alitalia este cea mai afectată de grevă. Compania italiană a anunțat că a trebuit să anuleze cinci zboruri încă de ieri. Un lucru asemănător s-a întâmplat și în Franța cu numai câteva zile în urmă, când angajații aeroporturilor din Paris au protestat față de tăierile salariale.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Greva a dus deja la anularea mai multor zboruri, iar lista ar putea crește și în următoarele câteva ore. Tocmai din acest motiv, călătorii ar trebui să fie precauți, deoarece pot exista întârzieri sau chiar anulări ale zborurilor, atât înainte, cât și după grevă. O mare parte dintre zboruri au fost deja reprogramate. În cazul în care zborul a fost anulat sau a suferit o întârziere, pasagerii își pot modifica rezervarea fără a plăti nicio penalizare sau pot solicita rambursarea biletului până la 20 iulie 2021.