„Au circulat fel de fel de fake news”. Iohannis anunță în ce sectoare se vor duce banii din fondurile europene

  • Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut la Palatul Cotroceni o şedinţă de lucru privind gestionarea fondurilor europene.
  • La întrevedere au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi mai mulţi miniştri.
  • La finalul şedinţei, Iohannis a susţinut o scurtă declaraţie de presă în care a prezentat concluziile discuţiilor avute.
  • Iohannis a spus că infrastructura rutieră, în special autostrăzile, şi agricultura vor fi principalele sectoare în care se vor pompa banii europeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut la Palatul Cotroceni o şedinţă de lucru privind gestionarea fondurilor europene. La întrevedere au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi mai mulţi miniştri.

La finalul şedinţei, Iohannis a susţinut o scurtă declaraţie de presă în care a prezentat concluziile discuţiilor avute.

Iohannis a spus că infrastructura rutieră, în special autostrăzile, şi agricultura vor fi principalele sectoare în care se vor pompa banii europeni.

„De partea noastră este nevoie de acte normative care sunt necesare şi Guvernul urmează să le adopte pentru a fi în situaţia să aplicăm aceşti bani. România are nevoie de infrastructură: de autostrăzi şi căi ferate. În acest domeniu suntem foarte avansaţi, avem mai multe tronsoane pregătite. O altă preocupare pe care am insistat este partea de agricultură şi protecţia mediului. Fermierii români au nevoie să fie susţinuţi.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor Guvernul a prevăzut fonduri substanţiale. Au circulat fel de fel de fake news. A doua linie la fel de importantă este pregătirea proiectelor europene. Lucrăm foarte intens la proiecte care vizează irigaţii, combaterea deşertificărilor. Proiecte care trebuie să înlesnească muncă fermierilor”, a declarat Klaus Iohannis.