• Trump conduce în sondaje cu 1,1% în fața lui Biden, iar dezbaterea celor doi va fi pe 27 iunie la Atlanta.
  • Biden va plăti 50 de milioane USD pentru a-l prezenta pe Trump ca pe un candidat care face orice pentru putere și răzbunare.
  • Trump conduce în sondaje și în statele unde democrații și republicanii de obicei au șanse egale și care decid alegerile prezidențiale.

Peste 10 zile va fi transmisă prima dezbatere televizată între Donald Trump și Joe Biden înaintea alegerilor din noiembrie. Biden se pregătește cu o campanie de publicitate în care Trump este prezentat ca un penal condamnat obsedat de putere. Va fi campania cu cea mai mare finanțare din acest an.

Ce urmărește Biden cu această campanie?

Biden urmărește să își crească popularitatea. Acum, în sondajele naționale din SUA, Trump conduce cu 1,1% în fața lui Biden. Cum o face? Investește 50 de milioane de dolari. Președintele vrea să îl prezinte pe Trump drept un condamnat penal obsedat de putere, dar și de răzbunare. Se adresează mai ales către alegătorii din statele unde șansele sunt egale, în mod tradițional, dar și către grupurile de minorități etnice. Pe 26 iunie va avea loc prima dezbatere publică între cei doi candidați.

Ce reprezintă această sumă de 50 de milioane de dolari într-o campanie electorală în Statele Unite?

Candidații organizează din când în când evenimente de fundraising, adică evenimente de strângere de donații. La ultimul eveniment de acest gen, organizat la finalul săptămânii trecute, Președintele a strâns 28 de milioane de dolari. El cheltuie aproape dublu față de cât a strâns la acest eveniment.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

Citește și