• Avansul lui Biden în fața lui Trump este de 8-9% în sondaje.
  • Alegerile din Statele Unite le vei vedea live în 3 noiembrie, la Aleph News.
  • Peste 80 de milioane de americani au votat anticipat pentru alegerile prezidențial.

O lume întreagă urmărește ce se întâmplă în SUA și cum decurge lupta dintre cei doi candidați la Casa Albă, Trump și Biden. Mai sunt doar 4 zile până când America își va alege președintele. Până atunci, peste 80 de milioane de americani au votat deja. Este cea mai mare prezenţă din ultimii o sută de ani. Cursa este strânsă. Sondajele îl dau pe Biden în față, la 8-9 procente diferență. Cheia victoriei stă însă în statele swing: Carolina de Nord, Florida, Pennsylvania, Michigan, Arizona, Wisconsin şi Ohio.

Ce se întâmplă în tabăra Trump

„Se întâmplă multe lucruri în campania lui Donald Trump. Ieri a primit ajutor de la soția sa, Melania Trump, ea este prizată pe toate rețelele de socializare, l-a însoțit pentru prima oară pe Donald Trump în Florida. Un ajutor nesperat a venit și partea cifrelor economice, o creștere de 33,1% a PIB-ului pe ultimul trimestru, un balon de oxigen nesperat pentru Donald Trump. Echipa lui este mai numeroasă, include persoane din familia sa. Donald Trump a avut și probleme în campanie. Ieri, al doilea miting s-a anulat pentru că a fost furtună în Carolina de Nord. Astăzi, Donald Trump are trei mitinguri. Vom vedea dacă va veni din nou cu soția sa”, a declarat Sorina Matei, corespondent Aleph News.

Ce se întâmplă în tabăra lui Joe Biden

„Astăzi are programte deplasări în Ohio și Wisconsin, acesta din urmă este un stat pe care Hillary Clinton, în 2016, l-a ocolit în ultima săptămână de campanie, preferând să meargă în Arizona. Biden nu vrea să repete greșelile din 2016, indiferent de sondajele care îl arată cu un avantaj confortabil de 8-9 procente, preferând să-și consolideze baza democrată din Wisconsin. A primit și el sprijin din partea lui Obama în ultimele mitinguri din Florida și, probabil, că în funcție de cum evoluează cifrele ar putea să mai aleagă încă un stat până în data alegerilor”, a afirmat Bogdan Nicolae, analist de politică externă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

„Donald Trump apasă aceleași pedale electorale în statele decisive exact cum a procedat și în 2016, pe final de campanie. Șefii de stații de televiziune, precum NBC, CBS ABC, FOX și Associated Press, anunță că s-ar putea să nu avem pe 3 noiembrie noaptea un președinte declarat învingător, pentru că este o incertitudine fără precedent. este vorba despre sondaje, despre voturile care au fost exprimate aniticipat, despre deciziile Curții Supreme și despre pandemie. Sunt foarte multe variabile în aceste alegeri”, a mai spus Sorina Matei.

Cum îl ajută prezența foarte mare la votul anticipat pe Biden

„În mod normal, cam 49% din voturile care se exprimă prin corespondență sunt alocate democraților pe baza înregistrărilor care există în anumite state, în ceea ce privește registrul alegătorilor. Nu toate statele americane au, însă, această evidență, sunt doar 20 de state care țin la zi registrul lor, dar în proporția de 45% democrați, restul republicani. De regulă, există și o rată de eroare în completarea buletinelor de vot, undeva între 3 și 4% buletine care sunt anulate pentru că nu sunt completate corect”, a conchis Bogdan Nicolae.