• Cifrele sunt în curs de actualizare
  • Audiența a fost mai scăzută decât în 2016
  • Trump și Biden se vor duela de încă 2 ori până la alegerile de pe 3 noiembrie

Aproximativ 65 milioane telespectatori au stat cu sufletul la gură la prima dezbatere electorală difuzată dintre Donald Trump și candidatul Joe Biden, relatează BBC.

Audiența de la confruntarea de marți a fost mai scăzută decât la dezbaterile din 2016, însă cifrele sunt încă în curs de actualizare.

În 2016, lupta televizată dintre Trump și Hillary Clinton a spart recordurile, cu 84 milioane telespectatori, depășind cele 80.6 milioane telespectatori înregistrați în 1980, la dezbaterea dintre Reagan și Carter.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Marți noapte, aproximativ 64.7 milioane oameni au urmărit 8 canale TV pentru primul duel politic dintre candidații de la Casa Albă, conform companiei Nielsen.

Ca răspuns la numerele preliminare, Donald Trump a postat pe pagina sa de Twitter: ,,Într-o zi, tuturor ziarelor de Fake News le va fi dor de mine, foarte dor”

Deși numerele oficiale ale audienței încă trebuiesc actualizate, live-urile postate de YouTube de la Wall Street Journal, Fox News, CBS și ABC, de exemplu, au împreună un total de peste 20 milioane vizualizări.

Multe alte platforme au distribuit dezbaterea pe YouTube. Nu se știe câți oameni au ascultat la radio sau în alte formate.

Următoarea dezbatere va fi între următorii candidați: vicepreședintele Mike Pence și senatoarea Kamala Harris, pe 7 octombrie în Salt Lake City, Utah.

Trump și Biden vor mai păși pe scenă de două ori, o dată pe 15 octombrie, în Miami și pe 22 octombrie în Nashville. Alegerile sunt pe 3 noiembrie.