• Ciprian Ciubuc, deputat în Parlamentul României din partea partidului AUR, a cerut ca podurile de la granița estică a României să fie „dotate cu explozibil de distrugere”.
  • În contextul disensiunilor dintre Rusia și NATO și al scenariului unui război la granița estică a României, parlamentarii români propun soluții mai mult sau mai puțin inspirate pentru țara noastră.
  • Deputatul AUR, Ciprian Ciubuc, a recomandat o serie de „măsuri urgente, pe care le pot lua niște conducători demni în contextul disensiunilor NATO-Rusia”, conform unui mesaj publicat de către acesta pe pagina sa de Facebook.

Deputatul AUR, Ciprian Ciubuc, a reacționat pe pagina sa de Facebook și a cerut ca România să ia o serie de „măsuri urgente”, în contextul peisajului internațional instabil dintre Rusia și Occident. Într-un mesaj postat pe Facebook, care atrage critici, Ciprian Ciubuc a cerut ca podurile de la granița estică a României să fie „dotate cu explozibil de distrugere”.

Contextul disensiunilor dintre Rusia și NATO, ne fac să aruncăm o privire și asupra peisajului (politic) intern, de vreme ce și România, în calitate de stat membru NATO, are dreptul la o replică, cu atât mai mult cu cât aliații s-au mobilizat deja și au trimis infrastructură militară la granițele Ucrainei. Așadar, România nu se poate lăsa mai prejos și se pregătește și ea pentru orice scenariu în proximitatea granițelor sale. Deputatul AUR, Ciprian Ciubuc, a spart gheața și a propus salvarea în „șanțuri” și nu orice fel de șanțuri, ci „șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime”, potrivit postării sale pe Facebook.

O altă viziune propusă de către Ciubuc și care ar face din România o forță militară capabilă ar fi înrolarea obligatorie a tuturor bărbaților cu vârsta între 18-40 de ani, dar și o pregătire minimă elementară în funcție de studii („3 luni pentru toți bărbații cu studii superioare și 6 luni pentru cei fără studii superioare”).

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Viziunea idilică a deputatului AUR, Ciprian Ciubuc, ne duce, mai degrabă, cu gândul la un scenariu din jocurile video.

„Măsuri urgente, pe care le pot lua niște conducători demni în contextul disensiunilor NATO-Rusia:

Măsuri militare urgente:

Armata obligatorie pentru absolut toți bărbații de 18-40 ani, o pregătire minimă, elementară de apărare, 3 luni pentru toți bărbații cu studii superioare, și 6 luni pentru cei fără studii superioare. (România nu are bărbați pregătiți să-și apere țara, casa și familia!)

Convocarea, mobilizarea și antrenarea tuturor rezerviștilor apți.- Șanțuri de 4 metri adâncime și 8 metri lățime dea lungul frontierei flancului estic.

Toate drumurile naționale și internaționale de intrare în țară dinspre granița de Est, securizate, podurile de intrare dotate cu explozibil de distrugere.

Măsuri sociale urgente:

Tăierea pensiilor speciale, 1.5 miliarde ron/an!

Dotarea armatei române, cu armament nou nu fiare vechi! 2 miliarde lei noi s-a plătit la sf. 2022 pe 33 de avioane vechi de 40 de ani.

Tăierea subvențiilor pentru partidele politice 500.000.000 ron/an.

Reducerea numărului de parlamentari la 300, din 2024: 89 senatori si 211 deputați! 466 sunt prea mulți, 166 parlamentari în plus – 996.000.000 ron/an. În 2009 au votat la referendum peste 8.000.000 de români pentru acest lucru.