AUR a fost scos din secțiile de vot diaspora de către Biroul Electoral. George Simion: „Este o decizie aranjată, contrafăcută”

În contextul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale din 2024, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a acuzat autoritățile electorale de discriminare și manipulare în procesul de organizare a votului în străinătate.

Mesajul lui George Simion

Reprezentantul nostru din Birou Electoral pentru Străinătate a fost anunțat la această tragere la sorți cu jumătate de oră înainte ca ea să aibă loc și reprezentantul AUR nu a participat la această tragere la sorți.

AUR arată toate studiile, toate sondajele, este pe locul întâi în preferințele românilor din străinătate, iar lipsa reprezentanților AUR din secțiile de vot din străinătate pentru turul 1 și turul 2 al alegerilor prezidențiale este un nou atac al sistemului împotriva noastră.

Sunt candidatul care are una dintre cele mai mari șanse să intre în turul 2 și îi întreb pe toți reprezentanții PSD, PNL, USR, UDMR cum credeți că îmi pot apăra corect șansele atâta timp cât nu mi se admit membrii AUR în secțiile de vot din diaspora”, a declarat George Simion, într-o conferință de presă.

AUR cere Biroului Electoral pentru diaspora să revină asupra acestei decizii

Zilele trecute, Tribunalul Bistrița Năsăud a admis contestația formulată de Alianța pentru Unirea Românilor împotriva deciziei Biroului Electoral Județean privind respingerea candidaților AUR pentru alegerile parlamentare.

Cerem revenirea asupra acestei decizii emise de Birou Electoral pentru străinătate. Văd că Ministerul Afacerilor Externe deja îndeamnă ambasadele și consulatele să publice această decizie. Am contestat-o. Așteptăm decizia Biroului Electoral Central să facă dreptate și să repete tragerea la sorți cu participarea reprezentantului AUR și ținând cont de partidele parlamentare.

Pentru că partidele parlamentare, cele care au cele mai mari șanse la aceste alegeri, trebuie să fie reprezentate și să facă parte din birourile electorale pe secțiile de vot din străinătate. Este anormal, suntem reprezentați la alegerile parlamentare și nu sunt admiși reprezentanții noștri în diaspora.

Acolo, eu ca și candidat, voi fi pe primul loc în preferințele românilor din străinătate și nu mi se pare corect, mi se pare o încălcare gravă a legislației electorale”, a conchis președintele AUR, George Simion.

Exit mobile version