• Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova s-au purtat ca şi cum ar fi fost al treilea tur de scrutin pentru prezidenţiale între Maia Sandu şi Igor Dodon, a spus Claudiu Târziu, copreşedintele AUR, pentru MEDIAFAX.
  • La alegerile parlamentare din România, AUR a obținut 9% din voturi.

„Este explicabil în primul rând prin context. Dacă suntem foarte atenţi, vedem că aceste alegeri anticipate parlamentare din Republica Moldova s-au purtat ca şi cum ar fi fost al treilea tur de scrutin pentru prezidenţiale între Maia Sandu şi Igor Dodon. Rezultatele o arată foarte clar. Votul a fost polarizat între partidul Maiei Sandu, preşedintele în exerciţiu, PAS şi blocul susţinătorilor fostului preşedinte Igor Dodon. (…) Foarte mult din electoratul unionist se regăseşte în prezent în PAS, într-un gest de disperare, pentru că şi-au pus ultima nădejde, ultima încercare pentru a salva ce se mai poate salva. Au mizat totul pe Maia Sandu”, a declarat Claudiu Târziu, pentru MEDIAFAX.

El consideră că AUR Basarabia a acţionat corect în campania electorală: „Totul a fost făcut exact cum trebuia făcut, ca la carte Am avut o campanie foarte bună, foarte frumoasă, energică, entuziastă şi plină de curaj”.

„Am obţinut ce se putea obţine în acest context extrem de nefavorabil şi în condiţiile în care noi nu avem un partid foarte bine structurat acolo, cu două luni de activitate şi fără notorietate. (…) Asta nu înseamnă că ne oprim aici. Dimpotrivă. Este un exerciţiu foarte bun pentru noi. Am învăţat ceea ce era de învăţat. Mergem mai departe cu aceeaşi îndârjire”, adaugă copreşedintele AUR.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, AUR a obţinut 0,5%. La ultimele alegeri parlamentare din România, AUR a primit peste 9% din voturi.

Partidul Acţiune şi Solidaritate al preşedintei Maia Sandu a obţinut 52 de procente, după numărarea a 99% din voturi. PAS este urmat de Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, alianţa fostului preşedinte Igor Dodon, cu 27% şi de Partidul Politic Şor, care a obţinut cinci procente.