AUR cere ridicarea restricțiilor de deplasare în noaptea de Înviere: „Noi vom merge să luăm Lumina”

Ariadna Cîrligeanu, secretar general al Organizației Tineret AUR, a demisionat: „A sosit momentul să mă retrag” Sursa Foto: Facebook / Ariadna Cîrligeanu
  • AUR cere ridicarea restricțiilor de deplasare în noaptea Sfintelor Paști
  • Potrivit liderilor AUR, măsurile sunt „fără temei științific, arbitrare, disproporționate și cu consecințe dezastruoase
  • AUR: „Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina

Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU, ridicarea restricțiilor de deplasare în noaptea Învierii, în data de 4 aprilie pentru Paștele catolic și 2 mai pentru Sfintele Paști serbat de ortodocși: „Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina”.

Cererile partidului AUR

Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU, ținând seama de importanța covârșitoare a sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, corectarea hotărârilor ce impun restricții de deplasare, cu referire specială la noaptea Învierii, în data de 4 aprilie pentru Paștele catolic și 2 mai pentru Sfintele Paști serbat de ortodocși. În aceste sfințite nopți, creștinii își doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricțiile de deplasare între orele 23:00-05:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 și prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut”, transmite AUR.

AUR: „Ne vom lupta pe toate căile

Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament și în afara lui, ca aberația de anul trecut să nu se mai întâmple. Este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, una a bucuriei și nădejdii, a credinței depline în Iisus Hristos, a învierii Lui și a noastre. Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da și celor rătăciți, care ne țin departe de Biserică și ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul și să le îndrume fapta”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

AUR își reafirmă poziția de respingere a măsurilor luate de Guvern, sub patronajul președintelui Klaus Iohannis și la indicațiile OMS pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2.

Măsurile sunt, potrivit liderilor AUR, „fără temei științific, arbitrare, disproporționate și cu consecințe dezastruoase, sub care actualii guvernanți continuă jaful organizat al avuției naționale”.