- Partidul AUR a precizat că introducerea pașaportului de vaccinare, de către Comisia Europeană, este o „măsură discriminatorie”
- Reprezentanții mai susțin că măsura „acționează pentru un control mai strict al populației”
Partidul AUR a precizat că introducerea pașaportului de vaccinare, de către Comisia Europeană, este o „măsură discriminatorie”, care va „alimenta opiniile care consideră că autoritățile naționale, dar mai ales cele internaționale, precum cele de la vârful UE, acționează pentru un control mai strict al populației”, se arată într-un comunicat AUR.
Alianța pentru Unirea Românilor mai susține că pașaportul de vaccinare va reprezenta un act de identitate european, prin intermediul căruia cetățenii vor fi discriminați între „cetățeni model” și „cetățeni indezirabili”.
Comunicatul AUR
„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu îngrijorare de intenția Comisiei Europene de a introduce un pașaport digital de vaccinare anti-COVID-19, prin care se va limita libertatea de mișcare a cetățenilor europeni.
Dacă această măsura va fi adoptată se vor crea două categorii de cetățeni: cei care se vor putea bucura de libertatea de mișcare și cei care vor fi sancționați pentru opiniile lor sau pentru faptul că nu fac parte din categoriile prioritate de populație care sunt imunizate prin vaccinare.
Introducerea unui pașaport digital de vaccinare este echivalentă cu impunerea unui act de identitate european prin care se discriminează între „cetățeni model” și „cetățeni indezirabili”. Această măsură discriminatorie va alimenta opiniile care consideră că autoritățile naționale, dar mai ales cele internaționale, precum cele de la vârful UE, acționează pentru un control mai strict al populației, pentru sancționarea celor cu opinii dizidente și restrângerea drepturilor și libertăților.
AUR cere autorităților statului român, comisarului din partea României, Adina Vălean, și altor reprezentanți ai României în diversele foruri europene, să se opună acestei măsuri discriminatorii, antidemocratice și periculoase pentru libera circulație a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană.
Condiționarea deplasării în spațiul comunitar de prezentarea unui test negativ la ieșirea, respectiv intrarea din/în țară este o măsură de protecție suficientă în raport cu posibilitatea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în urma deplasărilor transfrontaliere.”, se arată în comunicatul AUR.