AUR iniţiază un proiect de lege anti-LGBT identic cu cel din Ungaria, criticat vehement de Comisia Europeană

Alianta pentru Unirea Romanilor Mediafax Foto
  • AUR iniţiază un pachet legislativ anti-LGBT similar cu cel din Ungaria, care a dus la critici vehemente din partea UE.
  • Ungaria a adoptat recent un proiect de lege care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.
  • „AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România”, a declarat Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) iniţiază demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex, în urma consultării efectuate în rândul membrilor şi simpatizanţilor săi, anunţă partidul într-un comunicat de presă.

„Peste 98% dintre membrii şi simpatizanţii noştri susţin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislaţii, menite să apere copiii din grădiniţe şi şcoli. Prin acest demers suntem consecvenţi cu poziţiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări şi cu ceilalţi parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

„AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a adăugat Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Legea prezentată de guvernul de la Budapesta care serveşte ca inspiraţie pentru proiectul AUR a fost criticată aspru la nivel internaţional. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că legea maghiară este „o ruşine care contrazice valorile de bază ale UE”. Uniunea Europeană a anunţat că ia în considerare şi sancţiuni dacă pachetul legislativ nu va fi retras.

Premierul maghiar Viktor Orban a respins acuzaţiile, spunând că politica şcolară este o problemă a Ungariei, nu a „birocraţilor de la Bruxelles”. Viktor Orban a anunţat şi un referendum  privind legislaţia care limitează predarea în şcoli a unor informaţii despre homosexualitate şi problemele transgender la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor.