• AUR a devenit un pion important în negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare
  • George Simion: „Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni
  • Specialiştii definesc partidul AUR drept unul conservator, patriot şi unionist

AUR a devenit un personaj-cheie în jocul negocierilor pentru formarea unei majorităţi în Parlament. Pentru cei care şi-au făcut deja calculele, George Simion le-a dat o veste proastă. Nu vrea la guvernare şi rămâne în opoziţie.

George Simion, copreşedinte AUR: „(Poziția noastră va fi) de opoziţie şi faţă de PSD şi faţă de celelalte formaţiuni politice din Parlament. Le-am spus colegilor noştri din start. Nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni. Am primit propuneri şi dintr-o zonă şi din alta. Nu am putut decât să refuz elegant, spunând că nu suntem pregătiţi pentru guvernare.”

AUR înseamnă Alianţa pentru Unirea României. Și are abia un an. Este un partid conservator, naționalist şi unionist. Și unul dintre fondatorii lui este George Simion, care a militat pentru unirea României cu Moldova. Cu toate acestea, a primit o interdicție de a intra pe teritoriul Republicii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Cel de-al doilea fondator este Claudiu Târziu, un fost jurnalist, care a candidat anul acesta pentru Capitală.

AUR a protestat contra lockdown-ului. Mai mult, partidul a fost asociat şi cu mişcarea împotriva măştii,însă George Simion a lămurit aceste zvonuri, la emisiunea Ştiu. A negat vehement aceste acuzații.