• Candidata AUR la primăria Buzău a demisionat și s-a retras de la alegeri.
  • Elena Năstasoiu și-a retras candidatura cu 10 minute înainte de miezul nopții.
  • AUR a pierdut 4 procente în sondaje la europarlamentare, din martie până în aprilie.

AUR rămâne fără candidat la primăria Buzăului. Elena Năstăsoiu, care își depusese candidatura a retras-o cu zece minute înainte de miezul nopții, când expira termenul pentru depunerea dosarelor. Alături de ea, și 18 și cei 29 de candidați pentru Consiliul Local. Elena Năstăsoiu, profesor de istorie, acuză conducerea partidului că a înlocuit pe liste oamenii care au muncit pentru AUR cu oameni veniți din alte partide sau oameni cu bani. Filiala AUR Buzău transmite că Năstăsoiu a fost infiltrată de coaliția PSD/PNL doar ca să facă rău partidului.

De când era membru de partid Elena Năstăsoiu?

Coordona filială locală a AUR din 2023, pe care susține că a preluat-o cu 29 de membri cotizanți și a ajuns la 200, plus mii de simpatizanți. Era pe liste și la locale și la europarlamentare, s-a retras și de acolo. Elena Năstăsoiu spune că partidul nu a respectat criteriile pe care a promis că își va numi candidații: meritocraţie, transparenţă, devotament și implicare. L-a atacat și pe George Simion, căruia i-a transmis că patriotismul afișat este o indecență.

Nu este singurul candidat AUR care s-a retras pe ultima sută de metri. Și candidatul la sectorul 6 din București, Valentin Florea, a ieșit din cursă și partid, acuzând faptul că pe liste sunt traseiști, nu oameni care au muncit pentru partid. Cât despre George Simion a spus că își face iluzii dacă el crede că va fi președintele României și l-a numit gunoi. Liderul de la sectorul 1 a demisionat și el, dar a spus că vrea să fie elegant și că nu dă detalii despre motivele practice ale rupturii.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Ce înseamnă asta pentru George Simion?

AUR este partidul George Simion. Iar metoda de a recruta candidați de la alte partide a fost asumată de la început. Pentru că, în ciuda faptului că liderul partidului este foarte urmărit pe rețele sociale, în teritoriu nu a reușit să își facă echipe puternice. Orașele mari sunt doar vârful icebergului, metoda a fost aplicată și în orașele mici, unde echipe întregi de outsideri, de traseiști, au fost puse pe listă în detrimentul celor care lucraseră pentru partid. La nivel local nu știm cu va evalua votul și dacă vor fi votați candidații, din principiu, pentru că sunt din partea AUR sau pentru profilul lor. Dar vedem că, în sondajele pentru europarlamentare AUR este în cădere. Potrivit sondajelor, a pierdut 4 procente din martie până în aprilie, când rămăsese la 16.7%.

Citește și