• Prețul aurului a crescut vineri la cele mai ridicate niveluri din ultimele trei săptămâni, în condițiile în care dolarul american a scăzut.
  • Anterior, președintele Sistemului Federal de Rezerve (Fed) din Statele Unite, Jerome Powell, a împărtășit faptul că banca centrală ar putea încetini ritmul de creștere a ratelor dobânzilor, întrucât există indicatori care arată că economia țării încetinește.
  • Aurul a adăugat 0,48%, ajungând la 1.764,58 dolari pe uncie la ora 3:27 am ET (ora zece dimineața a României).

Prețul aurului a crescut vineri la cele mai ridicate niveluri din ultimele trei săptămâni, în condițiile în care dolarul american a scăzut, potrivit Baha.com.

Anterior, președintele Sistemului Federal de Rezerve (Fed) din Statele Unite, Jerome Powell, a împărtășit faptul că banca centrală ar putea încetini ritmul de creștere a ratelor dobânzilor, întrucât există indicatori care arată că economia țării încetinește. Anunțul a dus, probabil, la scăderea dolarului american, făcând totodată lingourile mai atractive.

Aurul a adăugat 0,48%, ajungând la 1.764,58 dolari pe uncie la ora 3:27 am ET (ora zece dimineața a României). Argintul a crescut cu 0,30%, ajungând la 20,07 dolari pe uncie un minut mai târziu.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Platina a câștigat 0,67% pentru a se vinde la 897,59 dolari pe uncie la ora 3:31 am ET. Paladiul a scăzut cu 0,36% pentru a se vinde concomitent cu 2.076,75 dolari pe uncie.