• Australia a decis să introducă a patra doză de vaccin anti-COVID pentru cei trecuţi de 30 de ani, în condiţiile în care această doză era prevăzută până acum doar pentru cei care au trecut de 65 de ani.
  • Australia a atins cel mai mare vârf de internări în spitale din februarie încoace.
  • New South Wales, cel mai populat stat din Australia, se confruntă cu un nou val de infecţii determinat de variantele BA.4 şi BA.5.

Australia a declarat joi că va extinde distribuirea celei de-a patra doze de vaccinuri COVID-19 începând de săptămâna viitoare, în timp ce luptă împotriva unei creşteri constante a internărilor în spitale, alimentate de noile subvariante Omicron, BA.4 şi BA.5, foarte contagioase, anunţă Reuters, citat de Mediafax.

Noile subvariante au devenit tulpini dominante în mai multe ţări, experţii avertizând că acestea ar putea duce la mai multe spitalizări şi decese, deoarece se răspândesc mai rapid decât alte variante de coronavirus.

New South Wales, cel mai populat stat din Australia, se confruntă cu un nou val de infecţii determinat de variantele BA.4 şi BA.5.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Între timp, în Victoria acestea au devenit tulpinile dominante.

„Pandemia nu s-a terminat, intrăm într-un al treilea val care pune o presiune enormă asupra sistemului nostru de sănătate şi spitalicesc”, a declarat ministrul sănătăţii, Mark Butler.

Aproximativ 4.000 de persoane sunt, acum, internate în spitalele din Australia, cel mai mare număr de la începutul lunii februarie, au declarat autorităţile.

Începând de luni, persoanele cu vârsta de peste 30 de ani vor fi eligibile pentru a patra doză, a declarat Butler, după ce grupul consultativ de imunizare din Australia şi-a actualizat recomandările.

Peste șapte milioane de persoane vor fi eligibile pentru a doua vaccinare de rapel

Modificările vor face ca peste șapte milioane de persoane să fie eligibile pentru a doua vaccinare de rapel. Vaccinarea a fost limitată până acum la persoanele de peste 65 de ani sau cu boli grave.

După ce a stăpânit în mare măsură virusul prin restricţii severe la graniţă şi închideri instantanee la începutul pandemiei, Australia a început să trăiască cu virusul la sfârşitul anului trecut, printr-o relaxare eşalonată a restricţiilor, după o vaccinare de amploare.

Un sondaj al Universităţii Naţionale Australiene, publicat joi, a arătat că tinerii australieni au suferit cea mai mare scădere a satisfacţiei în ceea ce priveşte viaţa dintre toţi cetăţenii în primii doi ani ai pandemiei COVID-19.

Miercuri, Australia a eliminat o regulă care îi obliga pe turişti să îşi declare statutul de vaccinare împotriva COVID, marcând astfel sfârşitul unei alte restricţii majore.

Australia, una dintre cele mai puternic vaccinate ţări împotriva COVID, a administrat, până acum, două doze la 95% dintre persoanele de peste 16 ani.

Mai mult de 70% au primit o a treia doză.

Acest lucru a ajutat Australia să îşi restrângă numărul de cazuri de COVID. Bilanţul total al deceselor a depăşit, duminică, 10.000 de morţi, dar creşterea a fost mult mai lentă decât în multe alte ţări.