• Australia își va relua sprijinul (financiar) pentru muncitorii care trebuie să intre în carantină din cauza unui nou val de COVID-19 în țară
  • „Vreau să mă asigur că oamenii nu sunt lăsați în urmă, că persoanele vulnerabile sunt îngrijite„, a declarat Albanese.
  • Săptămâna trecută, Albanese a declarat că vor oferi un pachet suplimentar de asistență militară Kievului.

Australia își va relua sprijinul (financiar) pentru muncitorii care trebuie să intre în carantină din cauza unui nou val de COVID-19 în țară, a declarat sâmbătă premierul Anthony Albanese, potrivit baha.com.

Vreau să mă asigur că oamenii nu sunt lăsați în urmă, că persoanele vulnerabile sunt îngrijite (…) Nimeni (nu ar trebui să fie) confruntat cu alegerea deloc de invidiat de a nu putea să se izoleze în mod corespunzător fără a pierde un venit și fără a fi pus într-o situație foarte dificilă„, a declarat Albanese.

Luni, săptămâna trecută, Albanese a declarat că vor oferi un pachet suplimentar de asistență militară în valoare de 74 de milioane de dolari Kievului în eforturile sale de a respinge atacurile rusești.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Potrivit Reuters, Albanese a declarat că plata concediului, care s-a încheiat pe 30 iunie şi care le permitea angajaţilor să primească până la 750 de dolari australieni (510 dolari) pentru fiecare perioadă de carantină de 7 zile, va fi restabilită şi prelungită până la 30 septembrie.

Sprijin în valoare de aproape 9 miliarde de dolari

Prelungirea va costa contribuabilii puţin sub 800 de milioane de dolari australieni, care vor fi împărţite în mod egal între guvernul federal şi cel de stat, a declarat Albanese. Oamenii pot depune cereri începând cu 20 iulie.

Până la sfârşitul anului trecut, guvernul a cheltuit aproape 8,8 miliarde de dolari pentru 2,4 milioane de angajaţi în plăţi pentru pandemie, potrivit datelor oficiale, în timp ce sprijinul federal total de la începutul pandemiei este estimat la peste 300 de miliarde de dolari australieni.

Autorităţile au îndemnat populaţia să poarte măşti în interior şi să îşi facă vaccinurile de rapel cât mai curând, în timp ce se pregătesc pentru ,,milioane” de noi cazuri în următoarele săptămâni, Australia confruntându-se cu o iarnă grea pe fondul coexistenţei COVID-19 şi a virusului gripal.

Valul actual este probabil să atingă punctul culminant în luna august, a declarat Albanese, adăugând că oficialii din domeniul sănătăţii au comparat rata de infectare a noilor variante cu cea a rujeolei.

Internările în spitale din mai multe state au depăşit deja niveluri record, cu peste 4.600 de persoane internate în spitale din Australia.

De la începutul pandemiei, Australia a raportat aproximativ 8,7 milioane de cazuri de COVID-19 şi 10.549 de decese, mult mai puţine decât în multe ţări.