• Australia a modificat imnul național pentru a fi recunoscute cultura și istoria aborigenilor.
  • A fost schimbat un singur cuvânt din imnul național.

Australia a decis să modifice imnul național pentru a elimina referința la faptul că țara este „tânără și liberă” pe fondul apelurilor de recunoaștere a faptului că indigenii săi sunt cea mai veche civilizație continuă din lume, potrivit Reuters.

Așadar, al doilea vers din imnul național „Advance Australia Fair” a fost schimbat cu „For we are one and free” (n. trad. – Pentru că suntem uniţi şi liberi) în loc de „For we are young and free” (Pentru că suntem tineri şi liberi).

Inițiativă susținută de lideri din toate zonele politice

„În ultimul an am arătat încă o dată spiritul puternic al australienilor şi efortul unificat care ne-a ajutat mereu să triumfăm ca naţiune. Este momentul să ne asigurăm că această unitate se reflectă mai bine în imnul nostru naţional. De asemenea, deşi Australia ca naţiune modernă este relativ tânără, povestea ţării noastre este veche şi noi recunoaştem şi respectăm populaţia aborigenă. În spiritul unităţii, este corect să ne asigurăm că imnul nostru naţional reflectă acest adevăr şi aprecierea împărtăşită”, a declarat Scott Morrison, premierul Australiei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Numeroși oameni politici din Australia și-au exprimat public suținerea, în ultimii ani, pentru modificarea imnului național, pentru ca acesta să reflecte Australia modernă şi moştenirea sa indigenă.

Cântecul Advance Australia Far, compus de Peter Dodds McCormick, a fost interpretat prima dată în 1878. Cântecul a devenit oficial imnul Australiei la data de 19 aprilie 1984, în locul God Save the Queen.