• Australia și Noua Zeelandă au condamnat escaladarea războiului din Ucraina de către președintele rus Vladimir Putin.
  • Cele două țări au spus că amenințările Rusiei de a folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia sunt „de neconceput” și au arătat că justificarea sa pentru război este falsă.
  • Putin a ordonat miercuri prima mobilizare în timp de război a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, șocând cetățenii prin ceea ce țările occidentale au descris ca fiind un act de disperare în fața unui efort de război pierdut.

Australia și Noua Zeelandă au condamnat escaladarea războiului din Ucraina de către președintele rus Vladimir Putin, spunând că amenințările sale de a folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia sunt „de neconceput” și au arătat că justificarea sa pentru război este falsă.

Putin a ordonat miercuri prima mobilizare în timp de război a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, șocând cetățenii prin ceea ce țările occidentale au descris ca fiind un act de disperare în fața unui efort de război pierdut, și a anunțat măsuri de anexare a unor porțiuni din teritoriul ucrainean, amenințând în același timp că va folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia.

Aceste amenințări sunt de neconceput și sunt iresponsabile. Afirmațiile sale privind apărarea integrității teritoriale a Rusiei sunt neadevărate. Nici un referendum fictiv nu le va face adevărate”, a declarat ministrul australian de externe Penny Wong la New York, unde participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Rusia este singura responsabilă pentru acest război ilegal și imoral, iar pacea trebuie să fie mai întâi cu retragerea Rusiei de pe teritoriul ucrainean”, a adăugat ea.

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a condamnat ferm escaladarea Rusiei, afirmând că afirmația lui Putin că ar putea folosi arme suplimentare „contrazice minciuna pe care au spus-o că sunt acolo pentru a-i elibera pe alții”.

Acest lucru evidențiază falsitatea din jurul acestui război”, a declarat ea presei la New York, unde participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Ceea ce se întâmplă în Ucraina este ilegal, este imoral, cauzează pierderi de vieți civile și aceste pierderi s-ar putea extinde dacă, așa cum a afirmat Putin, el extinde tipurile de arme pe care le folosește în acest război”, a adăugat ea.