• Australia cere un răspuns din partea Qatar-ului, după ce 13 femei au fost percheziționate și examinate înainte de un zbor de la Doha la Sydney.
  • Incidentul s-a întâmplat după ce personalul de pe Aeroportul Internațional Hamad a găsit un nou-născut abandonat într-o toaletă.
  • Femeile au fost examinate cu forța, fără să li se spună de ce.

Guvernul Australiei vrea răspunsuri de la Qatar, după examinările „extrem de deranjante” asupra femeilor, înainte de un zbor de la Doha spre Sydney, relatează BBC.

Conform rapoartelor, treisprezece femei australiene au fost duse la o ambulanță și li s-a spus să își scoată lenjeria înainte de a fi examinate.

Kim Mills, una dintre cele scoase din zbor, a mărturisit pentru The Guardian că femeile au fost conduse la o parcare întunecată, unde așteptau trei ambulanțe pentru a efectua controale medicale asupra lor.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cu toate acestea, pe Kim Mills nu au supus-o examinării forțate, deoarece, crede ea, are peste 60 de ani.

Conform guvernului australian, rapoartele arată că tratamentul femeilor a fost „dincolo de circumstanțele în care femeile și-ar putea da consimțământul gratuit și voit”.

Întrebată de reporteri dacă acest incident constituie agresiune sexuală, ministrul de Externe Marise Payne a declarat: „Nu, nu sugerez asta pentru că nu am văzut raportul detaliat al evenimentelor”.

Aceasta a menționat că a trimis un raport cu privire la incidentul „extrem de deranjant, ofensator” către Poliția Federală Australiană și că Australia va „stabili următorii pași” după ce va primi o explicație de la oficialii din Qatar.