• Autoritățile din Australia au trimis sute de soldați în Sydney, pentru a ajuta la implementarea carantinei, relatează BBC.
  • De asemenea, premierul Australia Scott Morrison a anunțat vineri că țara nu-și va redeschide granițele pentru călătorii până când 80% din populație nu va fi vaccinată anti COVID.

Australia a desfășurat sute de soldați în Sydney pentru a putea fi respectate noile restricții, după ce un focar cu tulpina Delta, care a început în iunie, a dus la aproape 3.000 de cazuri noi și nouă decese.

Un oficial a explicat că măsura este necesară deoarece sunt persoane care cred că „regulile nu li se aplică”.

Militarii vor începe de luni să patruleze neînarmați. Însă mulți au pus la îndoială necesitatea intervenției militare, calificând-o drept o intervenție greoaie. O asociația de avocați a calificat desfășurarea militarilor ca fiind o „utilizare îngrijorătoare” a armatei într-o democrație liberală.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Carantina – în vigoare cel puțin până la 28 august – interzice oamenilor să iasă din casă cu excepția exercițiilor fizice esențiale ori a cumpărăturilor, de exemplu. Deplasările vor fi permise în limita a 10 kilometri.

În ciuda celor cinci săptămâni de izolare, infecțiile din cel mai mare oraș al Australiei continuă să se răspândească. Vineri au fost înregistrate 170 de cazuri noi.

Rata de vaccinare a Australiei – 17% din populația adultă – rămâne una dintre cele mai scăzute dintre națiunile OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).