• Porumbelul a călătorit aproximativ 13.000 de kilometri, din statul Oregon până în Melbourne
  • Autorităţile consideră că reprezintă un risc şi vor să îl omoare
  • În 2015, guvernul australian a vrut să eutanasieze câinii lui Johnny Depp

Un porumbel a supravieţuit unei curse extraordinare: A zburat 13.000 de kilometri, traversând Oceanul Pacific din Statele Unite până în Australia. Acum, autorităţile consideră pasărea un risc şi vor să o omoare, relatează AP News.

Pasărea, un porumbel de curse, a apărut pe 26 decembrie în Melbourne, după ce a dispărut pe 29 octombrie, de la o cursă de anduranță organizată în statul Oregon. Experţii sugerează că porumbelul botezat Joe, după preşedintele-ales al Statelor Unite, a călătorit pe un vapor de marfă.

Departamentul pentru Agricultură a declarat că porumbelul „nu are voie să rămână în Australia”, pentru că „ar putea compromite securitatea alimentară a Australiei şi populaţiie de păsări sălbatice”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În 2015, guvernul australian a vrut să eutanasieze şi yorkshire terriers, Pistol şi Boo, după ce au fost introduşi ilegal în ţară de Johnny Depp şi fosta sa soţie, Amber Heard. Starul de la Hollywood, care a avut un termen de 50 de ore să scoată câinii din ţară, i-a trimis înapoi într-un avion închiriat.