• Australia, unde acum este iarnă, înregistrează un al treilea val al pandemiei de coronavirus, generat de noile subvariante foarte contagioase BA.4 şi BA.5 ale tulpinii Omicron.
  • Autorităţile se tem că numărul real ar putea fi chiar dublu.
  • Directorul medical în Ministerul australian al Sănătăţii a atenţionat că în curând numărul celor internaţi va ajunge la un nivel record.

Numărul australienilor internaţi cu COVID-19 se apropia de niveluri-record miercuri, iar autorităţile au făcut apel la companii să le permită angajaţilor să lucreze de acasă, recomandând totodată purtarea măştii în spaţii publice închise şi vaccinarea cu doze ,,booster„, scrie Reuters.

Australia, unde acum este iarnă, înregistrează un al treilea val al pandemiei de coronavirus, generat de noile subvariante foarte contagioase BA.4 şi BA.5 ale tulpinii Omicron, cu peste 300.000 de cazuri în ultimele şapte zile.

Autorităţile se tem că numărul real ar putea fi chiar dublu, bilanţul zilnic raportat miercuri, 53.850 de contaminări, fiind cel mai ridicat din ultimele două luni.

Recomandări

CIOLACU PROMITE SOLIDARITATE UCRAINEI
CE CALITĂȚI ARE BĂRBATUL IDEAL
UCRAINA REZISTĂ DE DOI ANI
FIICA LUI OBAMA ÎȘI SCHIMBĂ NUMELE
CORPUL LUI NAVALNÎI A FOST PREDAT FAMILIEI
DOI ANI DE RĂZBOI ÎN UCRAINA

Premierul Anthony Albanese rezistă presiunilor de a reintroduce restricţii dure, inclusiv obligativitatea măştii în interior, dar i-a încurajat pe australieni să o poarte.

El a îndemnat totodată companiile şi angajaţii să decidă împreună în legătură cu modul de lucru de acasă, în timp ce sindicatele le-au cerut angajatorilor să facă mai mult pentru personal.

5350 de australieni sunt internaţi cu COVID-19

Dincolo de indemnizaţiile de concediu de pandemie plătite de guvern, angajatorii trebuie să le asigure concediu plătit integral lucrătorilor nevoiţi să se izoleze şi să pună la dispoziţie teste antigen rapide, a afirmat preşedinta Consiliului sindicatelor australiene.

Niciun om al muncii nu trebuie să decidă între a pune mâncare pe masă şi a se izola din cauza COVID”, a subliniat aceasta.

Paul Kelly, director medical în Ministerul australian al Sănătăţii, a atenţionat că în curând numărul celor internaţi va ajunge la un nivel record.

În prezent, 5350 de australieni sunt internaţi cu COVID-19, nu cu mult sub recordul de 5390 din ianuarie, conform datelor oficiale. În statele Queensland, Tasmania şi Australia de Vest cifrele sunt deja la cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei.

Până acum de la începutul pandemiei, Australia a înregistrat puţin sub 9 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 10.884 de decese, mult mai puţin faţă de alte ţări.

Circa 95% dintre australienii peste 16 ani s-au vaccinat cu două doze şi 71% cu cel puţin trei.