• Austria va intra în lockdown până pe 24 ianuarie
  • S-a deschis sezonul de schi, Austria a ieșit de pe lista galbenă, dar tot nu putem merge acolo
  • Celelalte opțiuni sunt Serbia, Bulgaria și Elveția, dar acestea includ o carantină de 14 zile la întoarcere

Austria intră din nou în lockdown. Măsura va fi valabilă începând de astăzi și ține până pe 24 ianuarie.

Cei care nu vor face testul, vor avea voie să meargă doar la serviciu, și să-și facă cumpărăturile doar cu mască de protectie FFP2.

Restricțiile sunt aplicate nonstop, asta înseamnă că trebuie să ai un motiv întemeiat să ieși din casă, altfel te alegi cu amendă. Aceste restricții sunt valabile și de Revelion.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Comerțul este închis până pe 24 ianuarie, doar alimentarele și farmaciile rămân deschise. Acest lucru este valabil pentru gastronomie și industria hotelieră.

Culmea, sezonul de schi s-a deschis. Austria iese de pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că românii nu mai intră în carantină dacă merg la schi. Sunt însă reguli stricte, iar pârtiile sunt practic inaccesibile pentru turiști.

Pot schia doar localnicii și excursioniștii de o zi. Și asta pentru că hotelurile din stațiuni sunt închise. Restaurantele situate la stradă pot vinde mâncare, dar în regim de take out.

Mircea Topologeanu, schior: „Nu, în acest an nu o să mai aleg Austria. Deşi am putea să schiem pe pârtie, nu avem unde să stăm sau unde să mâncăm. Aşa încât această măsură este mai degrabă pentru localnici, dar vom alege să petrecem în România un sejur. Da, este o destinaţie ideală (Austria). Pârtiile sunt foarte late, foarte lungi, se schiază lejer, riscurile sunt mai mici.”

Cei care schiază trebuie să poarte măști cu filtru FFP2 în telegondole. Putem alege totuși Serbia, Bulgaria sau Elveția, dar va trebui să stăm 14 zile în carantină la întoarcere. Italia iese de pe lista galbenă, deci din ianuarie putem merge la Snow Fest. Dar tot mai bine e la noi. Mai aproape și mai ieftin.