• Austria a autorizat, duminică, primul lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 12 ani.
  • Este prima țară din lume care impune o astfel de măsură.
  • Carantina pentru nevaccinați intră în vigoare la miezul nopții.

Carantina pentru persoanele nevaccinate cu vârsta peste 12 ani a fost impusă de guvern după un record de infectări cu COVID-19, transmite Deutsche Welle.

„Trebuie să creștem rata de vaccinare. Este rușinos de scăzută”, a declarat cancelarul Austriei, duminică, într-o conferință de presă.

Măsura va însemna că oamenii vor avea voie să iasă din casă doar pentru activități esențiale, cum ar fi mersul la medic sau cumpărarea de alimente.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cancelarul Alexander Schallenberg a argumentat recent că două treimi dintre austrieci nu ar trebui să sufere pentru că alţii au ezitat să se vaccineze.

De asemenea, începând de luni, copiii din Viena vor putea primi începând de luni o doză de vaccin Pfizer/BioNTech, potrivit Euronews.

O campanie pilot de vaccinare va fi deschisă între orele 7:00 și 10:00 și între orele 15:00 și 19:45, a anunțat municipalitatea într-un comunicat de presă.

Vaccinul Pfizer/BioNTech nu a fost încă aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Vaccinul a fost autorizat în SUA pentru această grupă de vârstă.

Sâmbătă, Austria a înregistrat 13.152 de noi cazuri de coronavirus, față de 11.798 cu o zi înainte.

Cu 65% din populația totală vaccinată, Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.