Austria, primul stat din UE care reintroduce restricțiile, după creșterea cazurilor de COVID-19

Sursă: Hepta
  • Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de faţă FFP2 în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere, a declarat ministrul sănătăţii din această ţară, Johannes Rauch.
  • Austria este prima ţară din UE care a reintroduce restricţii în timpul actualului val.

Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de protecție FFP2 în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere, a declarat ministrul Sănătăţii din Austria, Johannes Rauch.

Nu-mi place să fac asta„, a declarat ministrul Rauch în timpul unei conferinţe de presă vineri seara, adăugând că măsura se va aplica începând de miercuri şi că vor fi revizuite şi regulile de izolare. El a precizat că detaliile despre restricţiile revizuite vor veni în scurt timp.

Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme. Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în ţară în ultimele două săptămâni.

Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni”, a declarat Ministerul federal austriac al Sănătăţii, adăugând că „situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior„.

Austria este prima ţară din UE care reintroduce restricţii.

Austria a ridicat restricţiile la 5 martie, făcând obligatorii măştile de faţă FFP2 doar în spitale, în transportul public şi în magazinele esenţiale.