• Cancelarul austriac Karl Nehammer a semnalat din nou faptul că Austria va bloca aderarea României şi a Bulgariei la Schengen.
  • El a încercat să îndulcescă discursul spunând că subiectul ar putea fi reluat la primăvară.
  • România îndeplineşte toate criterile pentru a adera la Schengen, iar retorica Vienei privind migraţia prin ţara noastă a fost demontată de presa atât din România cât şi cea din Austria.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a semnalat din nou faptul că Austria va bloca aderarea României şi a Bulgariei la Schengen. El a încercat să îndulcescă discursul spunând că subiectul ar putea fi reluat la primăvară.

Cu mai puţin de 15 ore înainte de reuniunea Consiliului JAI, cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat la Viena după o întâlnire cu europarlamentarii românii şi cu preşedintele PPE, Manfred Werner, că a Viena „crede că am fost auziţi la Bruxelles”.

Karl Nehammer a reiterat problema migraţiei ilegale şi a trasmis României şi Bulgariei că problema aderării ar trebui reluată în primăvară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Lucrul care contează este că sunt multe lucruri politice de discutat. Prima este migraţia. Nu cred că am fost auziţi la Bruxelles. Cred că trebuie să fim realişti: avem 75.000 de migranţi care nu au fost înregistraţi nicăieri. Nu e o discuţie politică, de partid, ci o discuţie bazată pe fapte. Suntem ţară în interiorul UE, nu la graniţa ei. Ministerul de Interne doreşte un nou calendar pentru România şi Bulgaria, pentru primăvară. Hai să ne uităm la numere, câţi migranţi avem şi cum putem să mergem mai departe”, a transmis cancelarul austriac.

Reamintim că România îndeplineşte toate criterile pentru a adera la Schengen, iar retorica Vienei privind migraţia prin ţara noastă a fost demontată de presa atât din România cât şi cea din Austria.