Autobuzele au liber să circule pe liniile de tramvai. Cu cât se reduce timpul parcurs pe drum

Autobuzele au liber să circule pe liniile de tramvai. Cu cât se reduce timpul parcurs pe drum Sursă foto: ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO
  • Din 1 iulie, autobuzele 135, 182 și 330 circulă pe linia de tramvai pe unele segmente.
  • Timpul parcurs pe drum se reduce cu aproape 30 %.
  • E o premieră în traficul din București.

Suntem pe drumul cel bun. Autobuzele din București circulă de ieri, 1 iulie, pe liniile de tramvai străjuite de garduri metalice. Obișnuiți să facă o eternitate pe drum, călătorii răsuflă ușurați prin masca de protecție. În loc de 15 minute cât durează o călătorie, ei fac pe drum cu 5 minute mai puțin.

Gabriela Firea s-a plimbat și ea cu autobuzul și a fost live pe Facebook: „Așa cum vedeți foarte lesne, în premieră națională, autobuzul a pătruns pe culoarul unic, deci pe zona liniei de tramvai.“

Premiera in traficul bucurestean! De azi inauguram banda unica mult-asteptata! Aceasta este amenajata pe liniile de tramvai, unde de dimineata circula si autobuzele. Azi inauguram prima etapa a acestei actiuni importante pentru fluidizarea traficului.

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 1 iulie 2020

Uite ce părere are o femeie întrebată dacă a făcut mai puțin timp mergând pe linia de tramvai 330: „Da, merge mai repede!“. „Sincer, da, se mișcă foarte repede față de dinainte doar că există uneori probleme când mai trece un tramvai și uneori pierde foarte mult timp“, a spus și un tânăr.

Și dacă tot vorbim de asta, uite cum e la alții. Clujenii le dau peste nas bucureștenilor. Au rute speciale pentru autobuze și cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară.